iran’da kaçırılan Zerdüşt din adamı ölü bulundu

iran'da kaçırılan Zerdüşt din adamı ölü Arash Kasravi, Dariush Kasravi Kirman

Bir süre önce iki arkadaşı ile birlikte kaçırılan Zerdüşt rahip Arash Kasravi, İran’ın Mahan kentinde ölü bulundu.

Zerdüştilere yakınlığı ile bilinen Amordad.news sitesinde yer alan habere göre, ABD’de yaşayan Rahip Arash Kasravi, geçen yıl babası Dariush Kasravi’nin cenazesine katılmak üzere Kaliforniya’dan Kerman’a geri döndü.

ABD’ye geri dönmeyen Kasravi, babasının mirasını devam etatirmek için Kerman’a yerleşmeye karar verdi.

Zerdüşt din adamı Kasravi ve iki arkadaşı bir süre önce kayboldu. Evinde yapılan aramadan da bir izi bulunamayınca akrabaları durumu Kerman polisine haber verdi.

Ancak Kasravi ve iki arkadaşının cansın bedeni kaçırıldıktan 3 gün Mahan kentinde bulundu.

Tanıklara göre, polis cinayet bilgisini doğruladı ancak Arash Kasravi ve arkadaşlarının kim veya kimler tarafından niçin öldürüldüğü henüz öğrenilemedi.

Mehrabano Kaviani ve Dariuş Kasravi’nin oğlu Rahip Arash Kasravi, 1967 yılında Kerman’da doğdu. Eşi Gita Nikzad ve çocukları Arad ve Dina ile yaklaşık on yıldır Kaliforniya’da yaşayan Kasravi, Zerdüşt rahip olarak “Dormehr” da dini törenler düzenliyordu.

İran’da 2016’da yapılan nüfus sayımlarına göre ülkde yaklaşık 23 bin Zerdüşt yaşıyor. Ancak İran İsmal Devrimi’nden önce bu sayı 60 bini buluyordu.

Zerdüş dini İran’da yasal olarak tanınan üç dinden biri. Aynı zamanda İran Parlamentosu’nda dini azınlıklar kotasından bir kürsüye sahipler.

Diğer Haberler