Kürdistan Bölgesi İç İşleri Bakanlığından PKK’nin Dalya Muhammed senaryosuna yalanlama

Kürdistan Bölgesi iç işleri Bakanlığından PKK’nin Dalya Muhammed senaryosuna yalanlama Salih Müslüm,

Son günlerde PYD eski eşbaşkanı  Salih Müslüm’ün yeğeni Dalya Muhammedin Mersin’de Türk Devletine teslim olması üzerine pek çok asılsız iddia medyada dolaşıyordu. Özellikle PKK ile ilişkili haber blokları ve siteler Dalya Muhammedin KDP tarafından Türkiye’ye teslim edildiğine dair haberler yaptılar. PKK sosyal medya trolleri “Dalya Muhammed’in ağır yaralı iken KDP tarafından Türk devletine teslim edildiği” yönlü propagandasına bu gün Kürdistan İç İşleri Bakanı Tarafından yazılı yanıt verildi. İç işleri Bakanı iddianın asılsız olduğunu belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dalya Mahmud Müslim isimli şahsın Kürdistan Bölgesi tarafından Türkiye’ye teslim edildiği iddialarıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmeyi gerekli görüyoruz. Bu aslısız haberin temeli olmadığı gibi, gerçeğin gizlenmesi için manipülasyon çabası görülmektedir.

 Dalya bir gönül ilişkisi nedeni ile örgütten ayrıldı

Viyan Şervan kod adlı Dalya Mahmud Müslim, YPJ saflarından ayrıldıktan sonra, YPG’li Tolhildan kod adlı Selam Ramazan Muhammed isimli Kuzey Kürdistan’ın Bitlis kentinden olan gençle gönül ilişkisi yaşamış ve birlikte kaçmaya karar vermişlerdir. Selam, 9 Temmuz 2020 tarihinde kendi isteğiyle Türkiye’ye dönmüş daha sonra da Dalya Mahmud Müslim, Selam’la irtibata geçmek için 14 Temmuz 2020’de Türkiye’ye kaçak yollarla girerek Mersin’de Türkiye polisine teslim olmuştur. Dolayısıyla Kürdistan Bölgesi’nin bu konuyla hiçbir ilgisi yoktur.

Suçlama yapanlar neden insanların hayatını tehlikeye atarak kaçtığını bunu cevaplamalılar

PKK medyası ve onlarla aynı görüşte olanlar, hışımla suçlamalarda bulunacaklarına, insanlar neden onların saflarından, tehditleri göze alıp hayatlarını tehlikeye atma pahasına kaçak yollarla kaçıyorlar, kendilerine bunu sormalılar.

Kürdistan Bölgesi’nin ilgili kurumları soruşturma için hazır olduğunu bildirmektedir.

Kürdistan Bölgesi yönünü  ona çevirenler için güvenli bir liman olacaktır

Kürdistan Bölgesi her zaman olduğu gibi yönünü ona çevirenler için güvenli bir liman olmaya devam etmektedir. Bu tür manipülatif girişimler, tutumumuzu değiştirmede asla etkili olmayacaktır.”

Diğer Haberler