ENKS’den Çavuşoğluna cevap: ‘Kimse Efrin, Serêkaniyê, Girî Spî’deki demografik değişimi hatırlatmıyor’

ENKS’den Çavuşoğluna cevap:'Kimse Efrin, Serêkaniyê, Girî Spî'deki demografik değişimi hatırlatmıyor'

Rojava’daki birlik anlaşmasına tepki gösteren Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na cevap veren ENKS Başkanlık Konseyi Üyesi Faysal Yusuf,”Kürtleri bölücü olarak görenler işgal ettikleri bölgelerin demografisini değiştiriyor ve Kürtleri yok etmek için planlı bir siyaset yürütüyorlar” dedi.

Rojava’da Suriye Ulusal Kürt Konseyi (ENKS) ile Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK) arasında imzalanan ve birlik adımı olarak ifade edilen anlaşmadan rahatsızlık duyan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “YPG, PKK ile birlikte olan bizim için YPG, PKK’den farkı yoktur ve meşru bir hedeftir” açıklamasında bulunmuştu.

Sosyal medya hesabından Çavuşoğlu’nun iddialarına cevap ENKS Başkanlık Konseyi Üyesi Faysal Yusuf, Kürt birliğine düşmanlık yapıldığına dikkat çekerek,  şu ifadeleri kullandı:

“Hiç kimse Efrin, Serêkaniyê, Girî Spî bölgelerindeki demografik değişimi ve Arap çemberi projesini hatırlatmıyor. Kürtleri yok etmek için hedef aldıklarından bahsetmiyorlar. Aynı zamanda bölgede birliğin kurulması ve ulusal hakların tanınmasından, Kürtleri desteklemekten de bahsetmiyorlar. İftiralarla birlik için oluşan güveni kırarak birliğe engel olmak istiyorlar. Ancak Kürtlerin gerçekliği, ülkeye bağlı olarak siyasi projelerle krizleri çözmek için uluslararası kararları uygulama çağrısında bulunuyor” dedi.

Suriye krizinin çözümünde Kürt ulusal birliğinin önemini vurgulayan Yusuf, “Kürtlerin ulusal birlik çabaları, demokrasiyi, vatan birliğini ve barışı savunarak toplumsal bağı güçlendirmeye çalışıyor. Suriye devletinin kuruluşundan bu yana her zaman böyle oldu. Kısacası, Kürtlerin ulusal birlik çabalarına dair yapılan suçlamalar doğru değil ve gerçek şu ki, demokratik bir Suriye devleti hepimiz için gereklidir” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler