Rojavadan Kürtleri sevindiren haber: ENKS ve PYD anlaştı

Rojavadan herkesi sevindiren haber: ENKS ve PYD anlaştı

Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi (ENKS) ve  Kürdistan Ulusal Birlik Partileri (PYNK) yaptıkları ortak  açıklamada 2014 yılında gerçekleşen Duhok anlaşmasının, görüşmelerin temelini oluşturacağını duyurdu. Görüşmeler ENKS ve PYD arasında başlamıştı. Fakat geçtiğimiz günlerde PYD çevresindeki tüm partiler kendini PYND adı ile örgütledi.

ENKS ve PYNK yaptıkları ortak açıklamada, ENKS ve PYNK heyetlerinin görüşemeler sonucunda siyasi bir uzlaşıya vardıkları ve görüşmelerin bu temelde devam edeceği belirtildi.

Açıklamada, her iki tarafın 2014 yılında gerçekleşen Duhok anlaşamasında yer alan yönetim paylaşımı, idare, güvenlik ve savunma konularını esas alacakları ve bu temelde anlaşma sağlayacakları dile getirdildi.

Açıklamanın devamında, her iki tarafta Suriye’de Kürt birliğinin önemi ve tarihsel zorunluluğuna değinerek, Kürtlerin kendi aralarında sağlayacakları birliğin Suriye’de yaşayan bütün halkların çıkarına olacağını vurguladılar.

ENKS ve PYNK ortak açıklamasında, yürütülen ittifak ve birlik görüşmelerinin başarısının Suriye’nin özgürlüğü ve bağımsızlığı için canını feda eden genç kız ve erkeklere, özellikle bütün dünyayı korumak için korkusuzca IŞİD’le savaşan ve kazanan Rojava Kürdistanı’nın kahraman şehit ailelerine hediye edileceğini ifade edildi.

Her iki tarafta açıklamasında, birlik ve ittifak görüşmelerinin sağlıklı bir şekilde yürümesi için, ABD’nin Suriye’deki Uluslararası Koalisyon Temsilcisi William Robac ve Suriye Demokratik Güçleri (HSD) Genel Komutanı Mezlûm Ebdi’nin çabalarına vurgu yaptılar.

Açıklamanın sonunda taraflar görüşmelerin sağlıklı devam etmesi için çaba sarfeden, General Mezlûm Ebdi, Başkan Barzani ve Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’ye emek ve çabalarından dolayı teşekürlerini ilettiler. Aynı şekilde taraflar, Suriye’nin demokratik, refah ve çoğulcu geleceğine desteklerinden dolayı ABD’ye de teşekkürlerini sundular.

Diğer Haberler