İran’da Romina’dan sonra bir baba cinayeti daha, kızını kazma ile öldürdü

İran'da Romina'dan sonra bir baba cinayeti daha, kızını kazma ile öldürdü Rêhna Amiri

 İran’da bir adam aktivist olan kızını izinsiz dışarı çıktığı gerekçesiyle kazmayla öldürdüğü bildirildi.

İran medyasında yer alan haberlere göre, İran’ın Kirman Vilayeti’nde bir adam habersiz dışarı çıkan kızını kazma ile katletti.

Kirman polisinin medyaya verdiği bilgiye göre, Rêhna Amiri isimli genç kadın Pazar akşamı babasının ölüm tehditlerine ragmen evde çıktığını, eve gelen genç kadının babası tarafından odaya kilitledikten sonra kazma ile öldürüldüğü, annesi ve kızkardeşinin odanın kapısının altından akan kanı fark etmeleriyle olayın açığı çıktığı belirtiliyor.

Kirman Polis Müdür Yardımcısı Ahmed Yusuf ise İRNA haber ajansına yaptığı açıklamada, babanın genç kadını demir çubukla öldürüldüğünü söyledi.

Edinilen bilgilere göre katil babanın yakalandığı ve kızını öldürdüğünü itiraf ettiği kaydedildi.

İran medyasına göre, Rêhna’nın kızkardeşi ablasının activist olduğu ve sosyal medya üzerinden örgütlenen bir etkinliğe katılmak üzere babasından gizli dışarı çıktığını aktardığı bildiriliyor.

Kızkardeşinin anlatımına göre babası Rêhna’yı 3 yıl once öldüresiye dövdüğünü kaydetti.

İran’da 27 Mayıs günü bir baba 35 yaşındaki  bir adamla kaçan ve polisin ailesine teslim ettiği  13 yaşındaki kızı Romina Ashrafi’yi gece uykusundayken orakla başını keserek katletmişti. Olay İran’da büyük infal yaratmıştı.

Diğer Haberler