İran’lı generalden Soylu’ya PKK yanıtı: Sorumsuzca bir açıklama

Muhammed Pakpur, iran, süleyman soylu, PKK, açıklama

 İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı   Tuğgeneral Muhammed Pakpur, Türkiye İçişleri Bakanı Soylu’nun “İran topraklarında PKK’lilerin bulunduğu” yönündeki sözlerine, yanıt verdi. Pakpur,  “Bu iddiayı sorumsuzca ve temelsiz olarak değerlendiriyor ve reddediyoruz”  dedi.

Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Muhammed Pakpur, İran topraklarında PKK unsurlarının bulunduğu yönünde açıklama yapan Türkiye İçişleri Bakanı’na yanıt verdi.

Doğu Kürdistan’ın Urmiye kentinde askeri birlikleri ziyaretinde konuşan Tuğgeneral Muhammed Pakpur,  “Ortak sınırlarda iki ülkenin silahlı kuvvetleri arasında çok iyi ve verimli münasebetler mevcuttur. Bu nedenle Türk yetkililerden sınırdaki olaylarla ilgili herhangi bir yorum yapmadan önce, olayın doğruluğunu resmi kanallar aracılığı ve öngörülen mekanizmalarla takip etmelerini bekleriz” ifadelerini kullandı.

Mehr Haber ajansında yer alan habere göre, Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı kara kuvvetlerinin ülkenin Rojhılat Doğu  ve sınırdaki güvenlikten sorumlu olduğunu belirten Pakpur, Devrim Muhafızları’nın “eli tetikte bölgede hazır bulunduğunu ve gerekli güvenliği sağladığını” kaydetti.

Pakpur, “İran İslam Cumhuriyeti topraklarında terörist unsurların varlığı kırmızı çizgimizdir. Aynı zamanda, Türkiye topraklarındaki silahlı grupların son operasyonlarının Türk yetkililerin üzerinde baskı oluştuduğunu ve böyle bir iddiada bulunmaya zorladığını anlıyoruz” diye konuştu.

Süleyman Soylu’nun açıklamalarına ilişkin ise, “Bu iddiayı sorumsuzca ve temelsiz olarak değerlendiriyor ve reddediyoruz” dedi.

Diğer Haberler