Askerde şüpheli ölüm: 21 yaşındaki Malazgirtli gencin üç kurşunla intihar etti dendi

Askerde şüpheli ölüm: 21 yaşındaki Malazgirtli gencin cenazesi ailesine verildi

Türk Silahlı Kuvvetlerinde zorunlu askerlik yapan Malazgirtli er Ahmet Türeli’nin intihar ettiği öne sürüldü. Ağabeyi Fecri Türeli ise “ kardeşinin intihar etmesi için bir neden olmadığını, ay sonunda zaten terhis olacağını, soruşturma açacağız” dedi.

Muş’un Malazgirt ilçesinde yaşayan 21 yaşındaki Ahmet Türeli Van’da askerlik yapıyordu. İki gün önce nöbet yerinde üç kurşunla kalbine yakın bir noktadan yaralandığı yönünde ailesine bilgi verildi. GATA hastanesine kaldırılan Tüneli’nin yarasındaki mermilerin G3 piyade tüfeğine ait olduğu açıklandı.

Kaldırıldığı hastanede 2 gün hayat savaşı veren Ahmet Türeli dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Cenazesi Malazgirt’in Bahçe köyüne getirilen Türeli bir sabah saatlerinde toprağa verildi.

Oğullarının terhisini beklerken intihar ettiği haberi verilen ailesi olaya tepki gösterdi. İntihar iddialarına inanmadıklarını dile getiren ağabey Fecri Türeli, konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

“Kardeşim sol göğüs üstünden, kalbe bir santim kala G-3 ile 3 mermiyle vuruldu. Bize intihar ettiği söylendi, fakat ben buna inanmıyorum. Kardeşim terhisine az kalmıştı. Bu ayın 31’de gelecekti. Biletini bile kesmiştik. Herhangi bir sıkıntısı yoktu. Neden intihar etsin ki? Bu olay bir hafta önce yaşandı. Dün sabah yaşamını yitirdi. Bugün defnettik. Kesinlikle bunun intihar olmadığını düşünüyoruz ve bununla ilgili gereken soruşturmayı açacağız. Davanın takipçisi olacağız.”

Daha öncede Türk ordusunda görev yapan pek çok askerin intihar etti denilerek cenazeleri ailelerine teslim edildi. Yapılan soruşturmalarda ise resmi görüşün dışında bir sonuca ulaşılmadı.

Askerde şüpheli ölüm: 21 yaşındaki Malazgirtli gencin cenazesi ailesine verildi

Diğer Haberler