Şii milislerden Kazimi’ye füzeli cevap

Şii milislerden Kazimi’ye füzeli cevap

Bağdat’ta ki yeşil bölgedeki Amerikan Büyükelçiliği ve diğer elçiliklerinde bulunduğu alana üç tane Katyuşa füzesi atıldı. Kazimi’nin birkaç gün önce milislerden silahların toplanacağı tek silahlı gücün devlete bağlı ordu olacağı kararını almıştı. Milislerin yeşil alana saldırısı Kazimi’nin kararına karşı bir cevap olarak yorumlandı.

Irak federal hükümetine bağlı Güvenlik Güçlerinin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada bu gün 19 Mayıs 2020 tarihinde Katyuşa tipi üç füze Bağdat’ın yeşil bölesine düştü.  Füzelerin boş binaların olduğu bir yere düştüğü belirtildi ayrıca olayda can kaybı yaşanmadı.

Güvenlik güçlerinin yaptığı açıklamada Füzelerin Bağdat’ın doğusundaki Filistin caddesinden atıldığı belirtildi. Filistin caddesinde İran’a yakın Haşdi Şabi olarak bilinen Şii milislerin binası bulunuyor.

Füzelerin atıldığı zamanlamanın geçen gün Haşdi Şabi Komutanları ile bir araya gelen yeni Irak Başbakanı Kazimi’yi hedeflediği düşünülüyor. Kazimi, Haşti Şabi komuta kademesi ile bir araya gelmiş daha sonra bir basın açıklaması yaparak Irak Devleti dışında kimsenin elinde silah kalmayacak demişti.

Diğer Haberler