Peşmerge Bakanlığını yakılan ekinler konusunu istişare için Bağdat’a gidiyor

IŞİD terör örgütünün son bir kaç gündür Kürt çifçilere ait ekili arazileri yakmasını görüşmek üzere Peşmerge Bakanlığı’ndan bir heyet Bağdat’a gidiyor. BasNews’e konuşan Peşmerge Bakanlığı Basın ve Enfarmasyon Ofisi Sorumlusu Babekir Feqê, “tartışmalı bölgler” olarak anayasada tanımlanan Kürdistan İdaresi Dışında Kalan Kürt Bölgeleri’nde IŞİD terör örgütünün Kürt çifçilerin ekilili arazilerine yönelik saldırılarında artış olduğunu, yüzlerce dönümlük arazinin yandığını ve bu konuları görüşmek üzere Peşmerge Bakanlığı’ndan bir heyetin Bağdat’a gideceğini söyledi. Babekir Feqê, bu konular dışında Irak Anayasası’nda Peşmerge Güçlerine tanınan haklar ve verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirterek bu konuların da Bağdat ile müzakere edileceğini kaydetti. Peşmerge Bakanlığı yetkilisi, bu konular çerçevesinde önümüzdeki günlerde Peşmerge Bakanlığı’ndan üst düzey bir heyetin Bağdat’tı ziyaret edeceğini söyledi.

 IŞİD terör örgütünün son bir kaç gündür Kürt çifçilere ait ekili arazileri yakmasını görüşmek üzere Peşmerge Bakanlığı’ndan bir heyet Bağdat’a gidiyor.

BasNews’e konuşan Peşmerge Bakanlığı Basın ve Enfarmasyon Ofisi Sorumlusu Babekir Feqê, “tartışmalı bölgler” olarak anayasada tanımlanan Kürdistan İdaresi Dışında Kalan Kürt Bölgeleri’nde IŞİD terör örgütünün Kürt çifçilerin ekilili arazilerine yönelik saldırılarında artış olduğunu, yüzlerce dönümlük arazinin yandığını ve bu konuları görüşmek üzere Peşmerge Bakanlığı’ndan bir heyetin Bağdat’a gideceğini söyledi.

Babekir Feqê, bu konular dışında Irak Anayasası’nda Peşmerge Güçlerine tanınan haklar ve verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirterek bu konuların da Bağdat ile müzakere edileceğini kaydetti.

Peşmerge Bakanlığı yetkilisi, bu konular çerçevesinde önümüzdeki günlerde Peşmerge Bakanlığı’ndan üst düzey bir heyetin Bağdat’tı ziyaret edeceğini söyledi.

Diğer Haberler