Libya’da Türkiye’ye bağlı çalışan 268 Suriyeli çete öldürüldü

Libya’da Türkiye’ye bağlı çalışan 268 Suriyeli çete öldürüldü

Türk devleti adına Libya’da savaşan 268 çete öldürüldü.  Suriye insan Hakları örgütü SOHR’un yayınladığı rapora göre Halebin Kuzeyindeki köylere şu ana değin Libya’da öldürülmüş 7 kişinin cenazesi ulaştı. Halep’in Kuzeyi Türk işgali altında bulunuyor.

Suriye insan Hakları gözelm evine göre şu ana değin öldürülen 268 Türkiye’ye bağlı çeteler Livaya Muhtesim; Sultan Murat Güçleri, Liwaya Sikur El Şemal, El Hamza ve Sileyman Şah gurupları içinde yer alıyordu.

 SOHR ayrıca yayınladığı raporda öldürülen çetelerin ağırlıklı olarak Güney Trablus cephesinde, Trablus hava alanında ve Misrata’da öldürüldüğü belirtildi.

Libya şu anda iki ayrı hükümet tarafından idare ediliyor. Birleşmiş Milletler örgütü Faiz Seraç hükümetini tanıyor fakat Libya parlamentosu Halife Haftar yönetimindeki Bingazi’de bulunuyor.  Türkiye Seraç hükümetini desteklemek için hem TSK içinden üst düzeyde askerler de olan büyük bir gurup göndermişti. Bilindiği kadarı ile Suriye Muhalefeti olarak tanınan Rojava Kürdistanı işgalinde yer alan kendine bağlı çete guruplarında da 8 bin kişilik bir güç gönderdi.

Diğer Haberler