Mustafa Selimi’nin Kürdistan Bölgesine geçtiği raporla doğrulandı

Mustafa Selimi’nin Kürdistan Bölgesine geçtiği raporla doğrulandı

Kürdistan Parlamentosu’nun Doğu Kürdistanlı Mistefa Selîmî’ne ilişkin görevlendirdiği araştırma komisyonun hazırladığı raporda Selîmî’nin 2 Nisan’da Süleymaniye il sınırlarına geçtiği bilgisi yer alıyor. Komisyon raporunu Kürdistan Parlamentosu Başkanlık Divanı ile Bakanlar Kurulu’na sundu.

Kürdistan Parlamentosu, Mistefa Selîmî’nin “teslim edildiği” iddialarını araştırmak üzere bir komisyon görevlendirmişti.

Seqiz cezaevinden kaçtıktan sonra  Banê kentinde yakalanan 11 Nisan’da İran rejimi tarafından idam edilen Doğu Kürdistanlı siyasi mahkum Mistefa Selîmî’nin olayını araştırmak için görevlendirilen komisyon bir rapor hazırladı.

Komisyonda yer alan Erşed Husên, Hîkmet Miḧemed, Rizgar Îsa Siwar, Nizar Mela Ebidulẍefar ve Muḧsîn Husên  imzası ile hazırlanan raporda, Mistefa Selîmî cezaevinden firar eden 6 mahkum ile birlikte Kürdistan Bölgesi’ne geçmeyi kararlaştırdığı, bazılarını giriş yaptığı bazılarının ise gelmekten vazgeçtiği belirtilerek “Mistefa Selîmî 2 Nisan 2020 tarihinde Güney Kürdistan’ın Pêncwên ilçesinin Germek nahiyesinin SîyaGwûze köyüne ulaşmış, oğluna kısa mesaj atarak güneye ulaştığını söylemiştir” denildi.

Komisyonun raporunda, Mistefa Selîmî’nin SîyaGwûzê köyünün camisine gittiği, orda geceyi geçirdiği ve köy halkından bazılarının kendisini gördüğü, daha sonra köyden bir kişinin coronavirus tehlikesi nedeniyle asayişi bilgilendirdiği, daha sonrası asayiş güçlerinin köye gelerek Mistefa Selîmî’yi götürdüğü ayrıntıları yer aldı.

Raporda ayrıca Mistefa Selîmî’nin ailesi ile yaptığı görüşmede, Kürdistan Bölgesi’ne geçtiğini ve ordan İran’a teslim edildiğini söylediği bilgisi de yer aldı.

Diğer Haberler