Kürdistan Hükümeti gerekli adımları atmasa İtalya gibi olurduk

Kürdistan Hükümeti gerekli adımları atmasa İtalya gibi olurduk

Süleymaniye İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Heriş Selim yaptığı açıklamada, coronavirüs tehlikesinin halen varolduğunu, bu nedenle vatandaşların kendilerini korumaya devam etmeleri gerektiğini belirtti.

Süleymaniye İl Sağlık Müdür Yardımcısı Heriş Selim Basnews’e yaptığı açıklamalarda şunları dile getirdi: “Kürdistan Bölgesi’nde coronavirüs tehlikesi halen var. Şayet vatandaşlarımız kendilerini koruyacak sağlık kurallarına riayet etmezlerse, coronavirüs tehlikesinin yeniden nüksetme ve artma tehlikesi halen mevcut. Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı olarak coronavirüsün yayılmasını önleme ve mücadele kapsamında çok iyi işler başararak, vatandaşlarımızı koruyabildik.”

Selim açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Kürdistan Bölgesi’nde bir kaç gündür yeni vakaya rastlanmadı. Coronavirüse yakalanmış ve tedavi altına alınmış kişilerin sağlık durumları da iyiye gidiyor. Özellikle coronavirüsüne yakalanmış ve iyileşmiş insanların sağlık kurallarına bundan sonra da harfiyen uymaları gerektiğini belirtiyoruz. Hiç kimse yeni vaka tespit edilmediği için coronavirüsün kalmadığı rehavetine kapılmasın. Şayet herkes gerekli sağlık kurallarına riayet etmezse, virüs yeniden nüksedebilir ve tehlikeli durumlar yaratabilir.”

Coronavirüsün yeni bir dalga şeklinde tekrar nüksedebileceğine dikkat çeken Heriş Selim şunlara dikkat çekti: “Coronavirüs bir bütünen ortadan kaldırılmış değil ve halen Dünya’da kesin çözümü bulunamamış. Ayrıca hava sıcaklıkları da istenilen düzeyde bir artış sağlamış değil. Bu nedenle de bu virüsün daha ne zamana kadar kalacağını bilemiyoruz. Bu sebeplerden dolayı her vatandaşın kendi öz sağlık korumasına önem vermesi gerektiğine ısrarla dikkati çekiyoruz.”

Selim açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı: “Kürdistan Bölgesi Hükümeti şayet coronavirüsün yayılması ve mücadele etme konusunda duyarsız davranmış olsaydı, bizim durumumuz da İtalya gibi olacaktı. Fakat hem Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve hemde vatandaşlarımız coronavirüsüne karşı ortak ve duyarlı bir yaklaşım göstererek, hem yayılmasını engellediler ve hemde iyi bir mücadele örneği sergilediler. Buda coronavirüsün Kürdistan Bölgesi’nde çok fazla etkili olması ve zarar vermesini büyük oranda engelledi.”

Diğer Haberler