Coronavirüs salgını: Can kaybı 102 bini, vaka sayısı 1 milyon 700 bini aştı

Coronavirüs salgını: Can kaybı 102 bini, vaka sayısı 1 milyon 700 bini aştı

 Çin’in Wuhan kentinde Aralık 2019’da ortaya çıkan ve şu ana kadar 200 ülke ve bölgeye yayılan  coronavirüs (Covid-19)  salgını nedeniyle dünya genelinde vaka sayısı 1 milyon 700 bini aştı. Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 102 bini aştı.

En fazla coronavirüs vakasının görüldüğü ABD’de enfekte olan kişi sayısı 500 bini aştı. Ülkede 18 bin 747 kişi hayatını kaybetti. Salgının en yoğun olduğu New York eyaletinde hayatını kaybedenler geçici olarak Hart Adası’ndaki geçici mezarlara gömülmeye başlandı.

5 yıldır iç savaşın sürdüğü Yemen’de dün ilk yeni tip coronavirüs vakası görüldü. Ülkedeki hastane ve kliniklerin yarısından fazlası savaşta ya yok oldu ya da kapatıldı. Olası bir salgının ülkenin sağlık sistemini çökertip büyük bir felakete sebep olacağı tahmin ediliyor.

Wuhan’da karantina kısıtlamalarının geçen günlerde hafifletilmesinin ardından hayat normale dönmeye başladı. Öte yandan bilim insanları kısıtlamaların ani kaldırılmaması konusunda uyararak salgında ikinci dalga tehdidinin sürdüğünü hatırlattı.

Diğer Haberler