Lahor şeyh cengi firari kürd mahkum Mustafa Selimi’yi İran istihbaratına teslim etti

Lahor şeyh cengi firari kürd mahkum Mustafa Selimi'yi İran istihbaratına teslim etti

 “Mustafa Selimi” doğu Kürdsitan’lı siyasi bir mahkumdur. İdam cezasına çarptırılmış olup iki hafta önce sakız zindanda çıkan isyanda 72 arkadaşı ile firar etmeyi başarmış ve güney kürdistan’ın süleymani’ye il sınırlarında ynk nin istihbarat örgütü “zanyari” tarafından yakalanıp tekrar iran devleti’nin istihbarat örgütü “itilaata” teslim edilmiştir.

Mustafa selimi doğu kürdistan’ın Saqız zindanın da idam cezasına almış olan siyasi bir tutukluydu. Zindan da çıkan ayaklanmadan sonra firar edip güney kürdistan’a kendisini ulaştırmayı başarmıştı. Ancak çok geçmeden Lahor Şeyh cengi’ye bağlı “anti terör”birimi tarafından yakalanıp hemen İran istihbarat örgütü itilaata geyri meşru yollardan teslim edildi.

Musatafa selimi Saqız’a bağlı Tiloke köyündendi. 51 yaşın da olup 2003 yılından beri zindan da idam mahkumu olaraka yatmaktaydı. İki hafta önce saqız sindanından 72 arkadaşı ile firar edip güney Kürdistan’a ulaşmıştı.

Musatafa selimi 1 gün YNK istihbaratı Zanyari’de tutuklu kalmış ve sonra İtlaata teslim edilmiştir.

Darka Mazi’nin yerel haber kaynaklarından edindiği bilgilere göre; iki hafta önce Mustafa Selimi YNK ye bağlı  Zanyari güçlerince Penciwin şehrine bağlı “germik” köyünde yakalanmıştır. Daha sonra zanyari’nin “Kani Gomê” deki merkezine getirilir. Burda da Zanyari’nin sorumlusu ve aynı zamanda YNK nin eş başkanı olan Lahor Şeyh Cengi’nin talimatı ile İran İstihbaratı İtliaata teslim edilir.

Saqız cezaevi yönetimi Mustafa selimi nin ailesini son kez kendisi ile görüşmeleri için çağırır

Hengaw İnsan Hakları Örgütü’nün açıklamasına göre, Seqiz Cezaevi yönetimi dün, Mustafa Selimi’nin ailesini arayarak son kez görüşmeleri için bilgilendirdi ve Selimi bu sabah 11-4-2020 de idam edildi.

13 Haziran 2018’de babasının davasını takip etmek üzere Seqqiz mahkemesini ziyaret eden Selimi’nin oğlu Aşkan (25), mahkeme yetkilileri tarafından hakaret ve aşağılamaya maruz kaldığı için intihar girişiminde bulunmuştu.

Diğer Haberler