Maske Savaşları: Almanya ABD’yi Moden hırsız olmakla suçladı

Maske Savaşları: Almanya ABD’yi Moden hırsız olmakla suçladı

Amerika Başkanı Donald Trump’ın savaş zamanında üretim yasasını kullanarak maske ihracatına yasak getirmesinin ardından Almanya yönetimi Amerika devletini modern hırsızlık yapmakla suçladı.

Amerika Başkanı Donald Trump’ın maske üreten M3 firmasına verdiği talimat üzerine, Berlin polis teşkilatının siparişi olan 200 bin adet FFP2 maskesine, Bangkok’ta yüklenerek Almanya’ya gönderilmeden önce el kondu ve maskeler Amerika’ya gönderildi.

Berlin yerel yönetimi İçişleri Bakanı Andrias Gizel, Bangkok’ta söz konusu maskelere el konmasını eleştirerek Amerika devletinin bu hareketini modern hırsızlık niteledi. Gizel Washington yönetiminden uluslararası ticaret yasalarına saygı duymasını istedi.

M3 firması yetkilileri ABD Başkan Donald Trump 1950 yılında Amerika ve Kore devleti arasında imzalanan üretimi kontrol etme yasasını kullanarak firmaya tüm ihracatını durdurma talimatı verdiğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump Cuma günü korona virüs salgını ile mücadele çalışma grubunun basın toplantısında, savaş sırasında üretimi kontrol etme yasasındaki yetkililerini kullanarak şimdiye kadar 200 bin adet N95 maskesi, 130 bin adet cerrahi maskesi ve 600 bin eldivene el koyduklarını belirtti. Trump bu ekipmanları nerelerde tespit ettiklerini ve el koyduklarını açıklamadı.

Bundan önce de Fransız bir yetkili, bazı yetkililerin ekipman alımı için Çin’e gittiklerini ve 60 milyon maske için ödeme yaptıklarını, ancak Amerikalılar bu maskeleri Fransa’ya gönderilmeden önce havaalanı pistinde satın alarak Amerika’ya götürdüklerini açıklamıştı.

Diğer Haberler