DSÖ’den uyarı: Karantinaları erken kaldırmayın

DSÖ’den uyarı: Karantinaları erken kaldırmayın

Dünya Sağlık Örgütü DSÖ Başkanı Tedros Edhanom ülkeleri uyguladıkları karantinayı erken kaldırmalarının sosyal ve iktisadi sonuçları konusunda uyardı.

DSÖ Başkanı karantina uygulamasını erken kaldırmak ekonomilerin daha şiddetli ve daha sürekli çöküşüne ve korona virüs hastalığına yakalanan ve ölenlerin sayısının artmasına yol açacağını belirtti.

DSÖ Başkanı, korona virüs salgınının yarattığı kısıtlamaları ve iktisadi tesirlerini yok etmenin en iyi yolu, virüsü yenmek olduğunu belirterek ülkelerden vatandaşlarının sağlık sigortalarını geliştirmelerini ve sağlık meseleleri önündeki engelleri kaldırmalarını istedi.

Edhanom, aksi takdirde virüsü kontrol etmek daha da zorlaşacağını ve dünya camiasını tehdit etmeye devam edeceğini vurguladı.

Verilere göre, dünya genelinde korona virüsten etkilenenlerin sayısı bir milyonu aştı, 59 bin kişi de hayatını kaybetti.

Bu arada ülkelerin korona virüs salgını ile mücadele için uyguladıkları karantina şartları birçok iktisadi faaliyetin durmasına yol açtı.

Diğer Haberler