Çin’den TRT’ye tepki: 1 Nisan şakası mı? Bir devlet kanalına yakıştırmadık

Çin'den TRT'ye tepki: 1 Nisan şakası mı? Bir devlet kanalına yakıştırmadık

TRT’de dün, virüsün kaynağı olduğu belirtilen yabani hayvanlar kastedilerek Çin’deki yabani hayvan satışı ve yenilmesinin devam ettiğine ilişkin bir haber yayımladı. ‘Uyarılara rağmen Çin’deki alışkanlıklar son bulmuyor’ başlıklı haberde, “Koronavirüsün yarasa ve pangolinlerde ortaya çıktığı belirtiliyor. Özellikle pangolin Çin’de lezzetli olduğu gerekçesiyle çok tercih edilen bir hayvan” ifadeleri yer aldı. Haberde, yabani hayvan yiyenlerin görüntüleri de yer aldı.

Çin İstanbul Başkonslosluğu Sözcüsünden yanıt

Çin İstanbul Başkonsolosluğu Sözcüsü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla TRT’nin haberini yalanladı. Cumhurbaşkanlğı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u da etiketleyen Başkonsolosluk Sözcüsü şikayet mesajını profiline de sabitledi. Sözcü, haberde kullanılan yabani hayvan yiyen insanlar görüntüsünün Çin’de çekilmediğini, görüntülerin Endonezya’ya ait olduğuna ilişkin ekran görüntülerini de paylaştı.

Başkonsolosluk Sözcüsü’nün mesajında “TRTHaber, kullandığın video Çin’de çekilmedi. Yarasa ve pangolin soframızda yok. İlk vakası bildirilen denizürünleri pazarı açılmadı. Böyle gerçek dışı video ve yalan haber yapmak, 1 Nisan şakası mı? Bir devlet kanalına yakıştırmadık” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler