Türk savaş uçakları Behdinan’ın Dostki bölgesini bombaladı

Türk savaş uçakları Behdinan’ın Dostki bölgesini bombaladı

Darka Mazi kaynaklarının bildirdiğine göre dün Duhok ili sınırları içinde bulunan Dostki mıntıkası Türk savaş uçaklarının hedefi oldu.

Kaynaklarımızın geçtiği haberde dün 13:45 sıralarında Kuse köyü yakınlarındaki Bartilğa bölgesin e yoğun bir bombardıman oldu.  Dün öğlen saatlerinde köyün etrafına gelen PKK gerilla birimlerinin keşif uçakları tarafından tespit edilmesinden sonra alana dönük Türk savaş uçaklarının hava saldırısı gerçekleştiriliyor.  PKK kaynakları Olayda can kaybına dönük açıklama yapılmazken köylülere ait arazide ise zara oluştuğu bildirildi.  Daha çok Hristiyan’ların yaşadığı Kuse köyü idari olarak Mangeşke bölgesine bağlı bir köy.

PKK gerillalarının özellikle geçen yıl baharda Türk Ordusunun başlattığı operasyon nedeni ile daha aşağı alanlara inip köylerin içinde hareket ettiği biliniyor. Bu nedenle özellikle son iki yıldır alana dönük sürekli hava saldırıları yapılıyor. Bölge sakinleri Türk savaş uçaklarının hava saldırılarından korunmak için PKK’nin kendi toprak ve köylerini kullanmaması yönünde birçok zaman çağrı yaptı.

Diğer Haberler