Trump ve Putin coronavirüsü görüştü

Trump ve Putin coronavirüsü görüştü

ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, coronavirüs (Covid-19) salgınının dünyadaki yayılma boyutlarını görüştü.

Kremlin basın dairesi, ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya lideri Vladimir Putin’in telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Açıklamada, ABD tarafının girişimiyle yapılan uzun telefon görüşmesinde ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Covid-19 salgınının dünyadaki yayılma boyutları nedeniyle derin endişelerini dile getirdikleri belirtildi.

Kremlin’in açıklamasında, “Devlet başkanları, coronavirüsün dünyadaki yayılma boyutları konusunda derin endişelerini dile getirdi, Rusya ve ABD’de bu tehdide karşı koymak için alınan önlemler konusunda birbirilerini bilgilendirdi. Bu doğrultuda iki ülke arasında daha yakın işbirliği olanakları ele alındı” ifadelerine yer verildi.

Trump ve Putin’in ayrıca petrol pazarındaki mevcut durumu ele aldıkları ve bu yöndeki istişarelere enerji bakanları üzerinden devam etme konusunda anlaştıkları belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

“Dünya petrol pazarındaki mevcut durum konusunda fikir alışverişi de yapıldı. Bu yöndeki Rus-Amerikan istişarelerine enerji bakanları üzerinden devam etme konusunda anlaşma sağlandı.”

Anlaşmada ayrıca liderlerin ikili ilişkilerle ilgili bazı konuları dile getirdikleri ve kişisel temaslarını sürdürme konusunda anlaştıkları ifade edildi.

POMPEO VE LAVROV’DAN COVİD-19 GÖRÜŞMESİ

Öte yandan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile yeni tip coronavirüs salgınına ilişkin telefon görüşmesi yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Lavrov ve Pompeo’nun, Covid-19 salgınıyla ilgili görüş alışverişinde bulunduğu belirtildi.

G20 Zirvesi’nde alınan kararların hayata geçirilmesine yönelik niyetin vurgulandığı görüşmede, Suriye meselesinin çözümü, stratejik istikrar alanındaki durum ve ikili ilişkiler dahil uluslararası güncel konuların da ele alındığı kaydedildi.

kaynak: K24

Diğer Haberler