Amerika Coronavirüs’ün merkezi olmaya doğru ilerliyor

Amerika Coronavirüs’ün merkezi olmaya doğru ilerliyor

Reuters haber ajansının haberine göre, Washington üniversitesi Tıp fakültesi tarafından yapılan analizlerde, korona virüs salgını önümüzdeki dört ay içinde Amerika’da 81 bin kişinin ölümüne yol açacağı ve salgın Haziran ayından önce hafifleyemeyeceği belirtildi.

Raporda, Amerika’da Nisan ayının ikinci haftasında hasta sayısı doruk noktasına ulaşacağı, ancak bu durum bazı eyaletlerde daha ileri tarihlerde yaşanabileceği kaydedildi.

Eyaletlerin yetkilileri ve hastane kaynakları tarafından sunulan bilgilere dayanarak yapılan analizde Amerika’da korona virüs yüzünden ölü sayısı 38 binden 162 bine kadar değişen farklı rakamlarla ifade ediliyor.

Bu araştırmayı yürüten araştırmacı ekibin Başkanı Dr. Muray, hastalığın doruk noktasında hasta sayısı mevcut hastane yataklarının sayısından 64 bin fazla olacağını ve ayrıca 20 bin kadar solunum cihazı gerekli olacağını, fakat şimdiki şartlarda New York gibi salgının merkezi haline gelen bölgelerde bu tür cihazların sayısı yetersiz olduğunu kaydetti.

Korona virüs Amerika’da ilk kez Washington eyaletinde tespit edildi. Amerika hali hazırda 85 bin 377 vaka sayısı ile bu virüsten etkilenen ülkelerin başında yer alıyor. Amerika’da şimdiye kadar 1295 kişi de hayatını kaybetti.

Diğer Haberler