Mesrur Barzani: Sevdiklerinizin hayatını tehlikeye atmayın

Mesrur Barzani: Sevdiklerinizin hayatını tehlikeye atmayın

Başbakan Mesrur Barzani, coronavirüsün (Covid-19) yayılmasının önüne geçilmesi için halkın İçişleri ve Sağlık Bakanlıklarının uyarı ve talimatlarına uymasını istedi.

Başbakan Mesrur Barzani, coronavirüsle mücadele çerçevesinde alınan önlemlerle ilgili bir mesaj yayınladı.

Hükümetin gerekli tüm önlemleri aldığını kaydeden Başbakan, bazı vatandaşların kurallara uymayarak kendileriyle birlikte, sevdiklerinin,yakınlarının ve tüm Kürdistan halkının yaşamını tehlikeye attığını belirtti.

Süleymaniye başta olmak üzer Kürdistan Bölgesi illerinde vaka sayısının yükseldiğini bildiren Başbakan, önlemlerin bazı vatandaşlar tarafından uygulanmamasının kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Halkın yaşamını tehlikeye atan davranışlara karşı gerekli kurumların daha katı önlemler almasını isteyen Başbakan, halkın tehlikeyi ciddiye almasını ve hükümetle halkın birbirlerinin rollerini tamamlamasını ümit ettiğini söyledi.

Virüsün daha da yayılması durumunda krizin büyüyeceği uyarısında bulunan Başbakan Mesrur Barzani, herkesin kendi şahsi çıkarını bir kenara bırakıp Kürdistan halkının tümünü düşünerek sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

Halka evlerinde kalmaları çağrısında bulunan Başbakan, “Yüce Allah herkesi korusun ve Kürdistan’ı her türlü kötü şeylerden uzak tutsun” dedi.

Başbakan mesajının sonunda, Kürdistan Bölgesi halkı ve virüsle mücadele eden sağlık ve güvenlik ekiplerine teşekkür etti.

Diğer Haberler