Kürdistan Bölgesi Bakanlığından uyarı: Kuralları ihlal edenler cinayet suçu ile yargılanacak

Kürdistan Bölgesi Bakanlığından uyarı: Kuralları ihlal edenler cinayet suçu ile yargılanacak

Kürdistan bölgesi Bakanlar Kurulu sekreteri yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada kurallara uymayanlara en ağır cezaların verileceği belirtildi.

Bakanlar Kurulu Sekreteri Amanç Rehim yaptığı yazılı açıklamada kurallara gevşetmek ve ihlal etmek isteyenleri uyararak bu duruma yol açanları sert bir dille uyardı.

Aramanç Rehim açıklamada sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “ yeni tip coronavirüsün yayılmasını engellemek için alınan kararlara uymayan ve hastalığın yayılmasına yol açıp, ölümlere yol açan kişilerin bir katil gibi ele alınacağını ve cinayet suçu ile yargılanacağını söyledi” söyledi.

Armanç Rehim açıklamada İran’dan kaçak olarak gelip karantinaya girmeyen kişileri de tekrar uyararak gelip test yapmalarını istedi.

Kürdistan Bölgesel Hükümeti yaklaşık olarak 10 gündür şehirlerarası geliş gidişler ve sokağa çıkma yasağı ilan etti. Ekonomik krizi göze alarak yapılan sokağa çıkama yasağı başta olmak üzere pek çok tedbir nedeni ile Coronavirüsü şu ana kadar daha sınırlı yayıldı. Fakat halk içinde kurallara uymayanlar hala var.

Diğer Haberler