Kürdistan Sağlık Bakanı: Tehlike çanları çalıyor, herkes dikkat etmeli

Kürdistan Sağlık Bakanı: Tehlike çanları çalıyor, herkes dikkat etmeli

Kürdistan Bölgesi Sağlık bakanı Dr. Saman Berzenci Kürdistan bölgesinde Coronavirüs tedbirlerine uymayanlara dönük yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada yeni tip Coronvirüsün artık cadde ve sokaklara indiğini, bu durumun tehlikeli olduğunu ve Güney Kürdistan halkının durumun ciddiyetine göre hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Saman Berzenci açıklamasının devamında Coronavirüsün toplumun içinde gizli bir biçimde var olduğunu, bazılarının hafif belirtilerle atlattığını fakat başka insanlarla ilişkide bunun yayıla bileceğini ve önlenemez bir salgına yol açabileceğini belirtti. Açıklamanın devamında halka sokağa çıkma kurallarına uyma ve hem kendi hem toplumun sağlığına karşı saygılı olma çağrısı yapıldı.

Newroz günü özellikle Süleymaniye ve Hewler’de bazı vatandaşlar sokağa çıkma yasağına rağmen şehir çevresinde pikniğe ve gezmeye gitmiş asayişin uyarılarına rağmen dağılmak istememişlerdi. Sağlık Bakanı açıklamasını daha çok bu konuda bir uyarı olarak yayınladı.

Saman Berzenci virüsün sadece dışardan gelenlerde olmadığını artık şehirlerin içinde olduğunu eğer sokağa çıkma yasağı gibi temel kurallara dikkat edilmezse durumun kontrolden çıkacağını söyledi.

Erbilde sokağa çıkanlara ceza:

Erbil’de   24 saat içerisinde sokağa çıkma yasağını ihlal eden 800 şoföre ceza kesildi.

Erbil Trafik Polisi dün yapılan, rutin kontrollerinde sokağa çıkma yasağına uymayan 794 şoföre ceza kesildi.

Edinilen bilgiye göre, 559 şoförün ehliyetine el konuldu, 14 şoförün aracı trafikten men edildi, yasağı deldiği tespit edilen 219 şoföre ise sms yolu ile cezalandırıldı.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Kürdistan Bölgesi genelinde coronavirus vakası 54’de yükseldi. Coronavirüs tespit edilen 13 kişi iyileşirken 62 yaşında bir hasta ise hayatını kaybetti.

Diğer Haberler