İran coronvirüslü hastaları gizlice Irak’a gönderiyor

Hadi Amiri’nin talimatı ile İran’da ki Coronavirüs ile enfekte olmuş kişiler askeri bir uçakla Irak’a getiriliyor.

İran İslam Cumhuriyeti coronavirüs ile enfekte olmuş birçok kişiyi tedavi olması için kara ve hava yolu ile Irak’a sevk ediyor. Hastaların Irak’a geçiş görüntülerinin sosyal medyaya yansıması ile beraber halk federal hükümetten açıklama istedi.

İran coronavirüs (Covid-19) yayılmasını artık kontrol edemiyor, ayrıca hastane kapasiteleri doldu. Bunun üzerine tedavi olmak üzere bazı hastaları Irak’a sevk ediyor. Hadi Amiri gibi Haşda Şabi’nin üst düzey komutanları da bu konuda kendilerine destek oluyor.

11 Mart tarihinde İran’dan hastaların Irak’a geçtiğine dair görüntüler yayınlandı. 15 ambulans ile hastalar Basra eyaletine götürülüyor. Sivil toplum aktivistleri görüntülerdeki kişilerin Irak vatandaşı olmadığını belirtiyorlar.

Ayrıca başka bir videoda da bir askeri uçakla getirilen enfekte olmuş kişiler gösteriliyor. Uçağın Bedir Tugayları komutanı Hadi Amiri’nin talimatı ile geldiği belirtiliyor.

İran coronavirüs enfekte ve ölü sayısını gizlediğine dair birçok iddia bulunuyor. En son olarak Dünya Sağlık Örgütü de İran’ın gerçek bilgileri paylaşmadığını durumun resmi açıklanandan çok daha kötü olduğunu belirtti.

Diğer Haberler