400 milyara yakın çekirge Kuzey, Güney ve Rojava Kürdistan’ına gelebilir

400 milyara yakın çekirge Kuzey, Güney ve Rojava Kürdistan’ına gelebilir

2020 yılı insanlık için zorlu bir yıl olacağa benziyor. Doğal afetlerin yoğun yaşandığı yılın ilk aylarında şimdi de çekirge istilası sorunu ortaya çıktı. İran ve Irak geçtiğimiz haftalarda çekirge istilasına uğramıştı. Şimdi de  Çekirge sürüsünün yönünü Kürdistana doğru döndüğü belirtiliyor. 400 milyara yakın çekirgenin hareket halinde olduğu tahmin ediliyor.

Afrika’dan başlayarak büyük bir kıtlığı getirebilecek ve acil durum ilan ettiren 400 milyara yakın çekirgenin İran ve Irak’a  gelerek Kürdistan sınırlarına dayandı.

Irak’ta büyük çekirge sürüleri ülkenin güneyini işgal etti.

Tarım arazilerine saldıran çekirgeler ekinlerin zarar görmesine neden olurken, durumdan mağdur olan halk yönetimin çekirgelere karşı önlem almasını istedi.

Çekirge istilasının yaşandığı bölgeler de Afrika’nın doğusu; Somali ve Kenya, Arap yarımadasının doğusu ve İran’ın güneyi yani Körfez olarak bilinen yerler olarak gösteriliyor.

Çekirge sürüsünün güzergahını değiştirerek Kuzey ve Güney Kürdistan sınırlarına kadar dayanması korkuları da beraberinde getirdi. Çegirke istilasının Rojava Kürdistanı’nı etkilemesi di muhtemel

Dünyada insanlar 2020 yılına büyük felaketler ile başlarken tarihte insanoğlu buna benzer felaketlerle karşı karşıya kalmıştı. Afrika’da ortaya çıkan çekirge istilası bir çok ülkeyi zor durumda bırakırken önce Hindistan’a oradan da Çin’e doğru hareketi bekleniyordu. Asıl korkulan ise oldu. Çekirge sürüsü yönünü değiştirerek ilk önce Pakistan, oradan da İran ve Irak’a doğru hareket ederek istikametini Kürdistan doğru çeviryor.

Irak’a kadar gelen büyük çekirge sürüleri ülkenin adeta güney kısmını işgal etti. Tarım arazilerine saldıran çekirgeler ekinlere büyük bir zarar verirken durumdan oldukça mağdur olan halk ise çekirgelere karşı önlem alınmasını

istedi.

Diğer Haberler