Yeni bilanço açıklandı: İran’da coronavirüs tablosu gittikçe kötüleşiyor

Yeni bilanço açıklandı: İran’da coronavirüs tablosu gittikçe kötüleşiyor

İran sağlık bakanlığı Covid-19 virüsü nedeni ile 63 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı, ölü sayısı 354’e, vaka sayısı ise 9 bine yükseldi.
Her gün ölü ve enfekte olan sayısında artış görülüyor. Yerel kaynaklar ölü sayısının yanstıldığından daha çok olduğunu vurguluyor.

İran sağlık bakanlığı sözcüsü Kiyaniş Cehanpur yaptığı açıklamada dün de 958 kişi de daha Coronavirüse rastlandığını ve enfekte olanların sayısının 9 bine yükseldiğini belirtti.

Sağlık bakanlığı sözcüsü açıklamada ayrıca 3 bin kişinin de iyileşerek taburca edildiğini söyledi.

Şu ana kadar Doğu Kürdistan’da da hastalık hızla ilerliyor. İran sağlık bakanlığının verilerine göre Doğu Kürrdistan şehirlerinde enfekte hasta sayısı şöyle :

Urmiye-100
Sine-84
Kirmanşan-59
İlam-62
Loristan-185

Alkol coronavirüse iyi geliyor söylentisi 67 can aldı

İran resmi ajansı IRNA’ya konuşan Ahvaz Cundişapur Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sözcüsü Ali İhsanpur, Huzistan eyaletinde 6 Mart’tan bu yana sahte içki tüketerek zehirlenen 502 kişinin hastanelere başvurduğunu açıkladı.
Şu ana kadar Huzistan’da sahte içki tüketen 40 kişinin hayatını kaybettiğini aktaran İhsanpur, 15 yaşında bir çocuğun da ölenler arasında olduğunu belirtti.
İhsanpur, “Bazı vurguncular, alkolün koronavirüse olumlu etkisi olduğuna dair söylentiler yaydı. Alkolün koronavirüsün tedavisi sürecinde hiçbir etkisi yoktur” dedi.

Ahvaz Başsavcı Vekili Ali Beyranvend ise sahte içki soruşturmasıyla ilgili 17 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Öte yandan Elburz’da 15, Mazenderan’da da sahte içki tüketen 12 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Böylece toplam 67 kişi sahte içki nedeniyle yaşamını yitirmiş oldu.

Kerec Başsavcı Vekili Muhammed Ağayari de daha önce yaptığı açıklamada, bazı vatandaşların “alkolün yeni tip koronavirüse iyi geldiği” söylentileri üzerine sahte olduğu belirlenen içkileri tükettiğini açıklamıştı.

Diğer Haberler