Dün gece Mahmur’da neler oldu

Dün gece Mahmur’da neler oldu

Dün akşam Mahmur ilçesinde Irak güvenlik güçleri camilerden yaptığı çağrıda, IŞİD üyelerinin ilçeye sızdığı için vatandaşların evlerinden çıkmaması uyarısı yapıldı.

Edinilen bilgilere göre Irak güvenlik güçlerinin IŞİD’li olarak lanse ettiği 4 kişinin Bangladeşli işçiler olduğu, otomobilleri olmadığı için Mahmur’a yaya giriş yaptığı ve Irak güvenlik güçlerinin işçileri IŞİD teröristleri sanarak ateş açtığı 1 işçinin hayatını kaybettiği, birinin yaralandığı diğerlerinin ise tutuklandığı öğrenildi.

Yaşanan olay sonrası Irak güvenlik güçlerinin camilerden vatandaşlara “IŞİD üyelerinin ilçeye sızdığı” gerekçesiyle evlerinden çıkmamaları çağrısı yaptığı kaydedildi.

Yaşanan kargaşa konusunda Mahmur Kaymakamı Rizgar Mihemed, ilçede IŞİD sızması olmadığı ve Irak güvenlik güçlerinin panic yaşadığı bilgisini verdi.
Üzerlerine ateş açılan Bangladeşli işçilere ilişkin ise Mahmur Kaymakamı şu bilgileri verdi: “Dün gece saat 23:00 sularında 4 Bangladeşli işçi Peşmerge Güçleri ile Iraklı güvenlik güçlerinin tutukları ara bölgede görülmüş ve gözaltına alınmışlar. Şu anda soruşturmaları sürüyor” dedi.

Mahmur Kaymakamı Mihemed, yaşanan olayın üstünü örtmek isteyen Irak güvenlik güçlerinin bu yüzden halka dışarı çıkmamaları uyarısı yaptığını sözlerine ekledi.
Kaynak: Basnews

Diğer Haberler