İran’dan yeni iddia: ABD coronadan farklı ve korkunç bir virüsü İran’da yaydı

İran’dan yeni iddia: ABD coronadan farklı ve korkunç bir virüsü İran’da yaydı

İran Parlamentosu Ulusal Güvenlik Komisyonu Üyesi Şehroz Berzger yaptığı açıklamada, Çin’de ortaya çıkan coronavirüsten farklı olarak ABD’nin İran’da henüz ismi belli olmayan yeni bir virüs türünü ülkelerine yaydığını söyledi.

İran Parlamentosu Ulusal Güvenlik Komisyonu Üyesi Şehroz Berzger İran medyasına yaptığı açıklamada, İran Parlamento Başkanı ve Sağlık Bakanlığı’nın ortak gerçekleştirdikleri toplantı sonucuna göre yeni bir virüs türünün İran’da ortaya çıktığını belirtti.

Şehroz Berzger açıklamsında, ismi bilinmeyen yeni tür virüsün coronavirüs kadar tehlikeli olduğunu iddia ederek bu virüsün ABD tarafından ilkin Kum kentinde yaydırıldığını ve ardından tüm ülkede görüldüğünü ifade etti.

İran Parlamentosu Ulusal Güvenlik Komisyonu Üyesi Şehroz Berzger’ı açıklamasının devamında, Çin’de ortaya çıkan coronavirüsten farklı olarak korkunç bir virüsün  ABD’nin bir planı olarak İran geneline yaydırıldığını belirtti.

Şehroz Berzger açıklamsının sonunda şu noktaya dikkat çekti: “ABD’nin İran geneline yaydığı bu yeni virüs türünün bulaştığı (25) yaşındaki bir kadın hemşire bu virüs sonucu hayatını kaybetti” dedi.

İran Meclisi Milletvekili ve Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Üyesi Şehruz Berzeger, ilk olarak Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve yeni tip koronavirüs (Kovid- 19) olarak adlandırılanın dışında ülkede ABD’nin yaydığı menşei belli olmayan bir virüsün daha olduğunu bu şekilde iddia etti.

Diğer Haberler