Rus gemileri İstanbul boğazından geçti

Rus gemileri İstanbul boğazından geçti

 İdlib’de Türk askerlerinin hedef alındığı ve 33 Türk askerinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası Rusya’nın İstanbul boğazından Akdeniz’e füze taşıyan iki savaş gemisi yolladığı belirtildi.

Interfax haber ajansı, Rusya’nın Akdeniz’e füze taşıyan iki savaş gemisi yolladığını duyurdu. Rusya’nın Karadeniz’e filosundan iki fırkateynin Akdeniz’e Kalibr füzesi taşıdığı aktarıldı.

Gemiler bu gün İstanbul boğazından geçerek Akdenize doğru ilerledi. Dün gece 33 türk askerinin öldürülmesinin ardından gemilerin Akdenize gitmesi Rusya’nın Türkiye’yi destekleyen güçlerine cevap olduğu yorumları yapılıyor. Bunun yanı sıra gemilerin Boğazdan geçmesi de Türkiye’ye karşı bir göz dağı olarak yorumlanıyor. Türk basını ise gemilerin Akdenize ilerlediği haberini geçsede Boğazdan geçtiği konusunda her hangi bir bilgi geçmedi.

Saldırı sonrası Rusya’dan “Saldırıyı biz düzenlemedik. Ancak Türk makamları tarafından verilen bilgiye göre, Türk askerlerinin söz konusu bölgede olmamaları gerekiyordu” açıklaması gelmişti.

Diğer Haberler