Trump’tan kafaları karıştıran Corona virüs açıklaması

Trump’tan kafaları karıştıran Corona virüs açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Kovid-19 (corona virüs) konusunda Beyaz Saray’da, Başkan Yardımcısı Mike Pence, Sağlık Bakanı Alex Azar ve sağlık yetkililerinin de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına ABD Başkanı Trump ile Sağlık Bakanı Alex Azar’ın birbirine zıt açıklamaları yaptı.

ABD Başkanı Trump, “ABD’de risk oldukça az. 15 korona virüs vakası var, aşı çalışmalarımız da hızla ilerliyor. ABD bu virüse hazır” dedi. Buna karşılık Sağlık Bakanı Azar, “ABD tehlike altında, virüs hızlı bir şekilde toplumda yayılabilir. Birden fazla aşı üzerinde çalışılıyor ancak nihai aşıya ulaşılması 6-7-8 ayı geçebilir” diye konuştu.

Ayrıca Trump açıklamada italya ve Güney Kore’ye seyhatleri durdurmayacaklarını belirterek “ dış işleri bakanlığı bu ülkelere seyhat etmek isyenlere iki kere düşünün uyarısı yapıyor”dedi.

Pence Corona virüs konusunda özel olarak görevlendirildi

Virüs kapan ya da kapma tehlikesi olan kişileri karantinaya alındıklarını anımsatan Trump, “Birçok karantina merkezimiz var. Aşı çalışmalarımız da hızla ilerliyor.” ifadelerini kullandı. ABD’de virüs konusunda çok iyi uzmanların olduğunu vurgulayan Trump, “Başkan Yardımcısı Mike Pence’i virüs konusunda görevlendirdiğimi buradan duyurmak istiyorum. Mike, uzmanlar, doktorlar ve virüsle ilgili olan kişilerle çalışacak ve bana rapor verecek.” bilgisini paylaştı.

“Koronavirüse grip muamelesi yapın”

Koronavirüse “grip” muamelesi yapma çağrısında bulunan Trump, “Ellerinizi yıkayın, kendinizi temiz tutun. Zorunda olmadıkça, herkesle tokalaşmanız gerekmiyor. Etrafımda soğuk algınlığı ya da grip belirtisi gösteren olursa hemen uzaklaşıyorum. Bu virüse de tıpkı grip gibi davranın. Belki de buna ihtiyacımız olmaz. Ama en kötü senaryoya da hazırlanıyoruz.” dedi.

Amerikada ilk kez kaynağı belirsiz Corona vakkası görüldü

ABD’de bir kişide ilk kez ‘kaynağı belirsiz’ Covid-19 tespit edildi. Bu kişinin ülke dışına hiç çıkmadığı ve koronavirüslü kimse ile yan yana gelmediği açıklandı. Bu açıklama, salgınla ilgili endişeleri büyüttü.

Diğer Haberler