Almanya’da ki saldırıda ölenlerin çoğu Kürt

Almanya’da ki saldırıda ölenlerin çoğu Kürt

Almanya’nın Hanau kentinde iki nargile bara düzenlenen ve en az 9 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili ayrıntılar netleşiyor. Saldırıda hayatını kaybedenlerin Kürt vatandaşlar olduğu bildiriliyor.

Saldırganın radikal sağcı olduğu tahmin edilirken soruşturmayı Federal Başsavcılık üstlendi. Alman gazetesi Bild, hayatını kaybedenler arasında Kürtler de olduğunu yazdı.

Ölü sayısı 11’e yükseldi

Almanya’nın Hanau kentinde iki nargile bara düzenlenen silahlı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti. Saldırının faili olduğu tahmin edilen kişi evinde ölü olarak bulundu. Polis aynı evde başka bir kişiye ait olduğu belirtilen bir ceset daha buldu. Böylece yaşanan olayda toplam ölü sayısı 11 olarak kayıtlara geçti. Polisin yaptığı açıklamaya göre saldırının zanlısı, sabahın ilk saatlerinde yanında başka birinin de cesediyle evinde ölü olarak bulundu. Alman medyası, zanlının isminin Tobias R. olduğunu, evdeki diğer cesedin de zanlının annesine ait olduğunu yazıyor.

Alman polisi, yerel saatle 22.00’de (ERB Sa: 00.00) düzenlenen saldırılarda başlangıçta beş olarak açıklanan yaralı sayısının, bir yaralının ölmesiyle dörde düştüğünü açıkladı.

‘Ölenlerin çoğunluğu Kürt vatandaşıBild’in haberine göre Hanau kent merkezinde ilk saldırı Midnight adlı nargile bara gece saat 22.00 sularında düzenlendi. Saldırganın barda oturanlara rastgele ateş açtığı belirtiliyor. Habere göre aralarında bir kadının da bulunduğu beş kişi burada hayatını kaybederken ölenlerin çoğu Kürt vatandaşı. Olay yerinin hemen yakınındaki Kurt Schumacher Meydanı’nda da bir saldırı düzenlendi ve burada da 4 kişi hayatını kaybetti.

Saldırgan: Almanya’dan sınırdışı edilmesi mümkün olmayan bazı halkların yok edilmesi gerekiyor

Bild gazetesi saldırganın adının Tobias R. olduğunu ve arkasında saldırıyı üstlendiği bir yazı bıraktığını geçti. Habere göre saldırgan yazıda “Almanya’dan sınırdışı edilmesi mümkün olmayan bazı halkların yok edilmesi gerektiğini” ifade etti. Saldırganın ayrıca YouTube’a da saldırı öncesinde “Amerikalılara kişisel bir mesaj” adı altında İngilizce bir video yüklediği belirtiliyor. Saldırgan bir ofiste kayda aldığı mesajında ABD’de gizli askeri üslerin bulunduğunu, çocukların buralarda istismar edildiğini, işkenceye uğradığını ve öldürüldüğünü söylüyor.

Soruşturmayı “saldırının yabancı düşmanı motivasyonlu olduğu yönünde belirtiler” bulunması nedeniyle Federal Başsavcılık üstlendi.

Diğer Haberler