Papa’dan Kürdistan’a teşekkür, Başbakan’dan Papa’ya anlamlı hediye

Papa’dan Kürdistan’a teşekkür, Başbakan Papa’ya anlamlı hediye

Başbakan Mesrur Barzani, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis ile bir görüşme gerçekleştirdi . Görüşmede Başbakan  Papa’yı Kürdistan’a davet etti.

Başbakan, dünyada, bölgede ve Irak’ta halklar ve farklı kesimler arasındaki birlikte yaşam, barış ve hoşgörü mesajları dolayısıyla Papa’ya teşekkür etti.

Başbakan Barzani görüşmede ayrıca peşmergenin 2016’da IŞİD’den kurtardığı Musul’un Başika bölgesindeki bir kiliseye yeniden Haç astığı bir fotoğrafı Papa’ya hediye etti. Peşmerge özel kuvvetleri olan Zerevani birlikleri, 2016’da IŞİD’den kurtardıkları bölgelerde bir kiliseyi onarıp, haç ve çanını yeniden yerine takmış, o anlara ait görüntüler uluslararası medyada geniş yer bulmuştu.

Papa’dan Kürdistan’a teşekkür, Başbakan Papa’ya anlamlı hediyeKürdistan Bölgesi’nde etnik ve dini bileşenlerin huzur içinde yaşadığını, insani, kültürel ve inanç haklarının korunduğunu belirten Başbakan, bunun Kürdistan Bölgesi Hükümeti için her zaman önemli olduğunu kaydetti.

Papa’dan barış övgüsü

Kürdistan Bölgesi’nin, şiddet olayları nedeniyle Irak ve Suriye’den göç eden yüzbinlerce göçmen ve mültecinin sığındığı güvenli bir liman olduğunu vurgulayan Başbakan, Papa’yı da Kürdistan Bölgesi’ne davet etti.

Papa da etnik ve dini bileşenlerle göçmenlere kapılarını açtığı ve her türlü hizmeti sunduğu için Kürdistan Bölgesi ve Hükümeti’ni takdir etti.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne, en zor durumlarda barış ve birlikte yaşam kültürünü koruduğu için teşekkür eden Papa, Kürdistan Bölgesi’nin, Irak ve bölgedeki terörle mücadele ve şiddet karşısında insan hak ve özgürlüklerini korumada çok etkili olduğunu dile getirdi.

Diğer Haberler