Türkiye’yi kızdıracak açıklama; İdlib’te teröristlere karşı mücadele var

Türkiye'yi kızdıracak açıklama; İdlib’te teröristlere karşı mücadele var

Rusya Devlet Başkanı sözcüs, İdlipte çatışan Suriye rejimi  ile Türkiye savaşını Suriye devletinin teröristlerle mücadelesi olarak yorumladı.  Rusya Devlet Başkanı Putin’in sözcüsü Dmitry Peskov, “Kremlin, İdlib’de olup bitenleri bir çatışma olarak görmüyor. Daha ziyade Suriye silahlı kuvvetlerinin topraklarında terörle mücadele ettiğini görüyor” dedi.

İdlib krizi Türkiye ile Rusya’yı karşı karşıya getirirken; Moskova’dan açıklama üstüne açıklama geliyor.

Savunma Bakanlığı’nın açıklamasından sonra Rusya Devlet Başkanı Putin’in sözcüsü Dmitry Peskov’dan da bugün son dakika açıklaması geldi.

Açıklamada Suriye rejimine destek verilirken, üstü kapalı olarak da Türkiye eleştirildi.

Basın toplantısında konuşan Peskov, “Burada bir çatışma söz konusu değil, Soçi mutabakatı ve tarafların bu belgeye istinaden üstlendikleri yükümlülükler yerine getiriliyor. Ayrıca burada her şeyden önce Suriye ordusunun kendi topraklarında yürüttüğü terörle mücadele söz konusu” dedi.

Ankara ile Washington’un İdlib’deki gelişmelerle ilgili temaslarını ve Moskova’nın İdlib’deki duruma müdahalenin ne gibi sonuçlar beklediğini yorumlayan Peskov, “Henüz ABD’nin doğrudan müdahale bulunduğunu söyleyemeyiz” yanıtını verdi.

Diğer Haberler