Kürdistan’da gaz krizi yok, Lahor Şex Cengi ve Mahmut Sengavi’nin organize mafya işleri var

Kürdistan’da gaz krizi yok, Lahor Şex Cengi ve Mahmut Sengavi’nin organize mafya işleri var

Güney Kürdistan’da 1Şubat tarihinde başlayan ve hala devam eden ki tüp gazı krizi hala devam ediyor. Kürdistan parlamentosu bu konuyu incelemek için toplantı ve bir araştırma komisyonu kurulması kararı aldı.

Normalde gaz fiyatlarının normal seyrettiği, hatta gazın göreceli olarak ucuz olduğu için evlerde ısınma amaçlı olarak da çokça kullanıldığı Kürdistan’da birden bire gazın bulunamaması ve fiyatın nerdeyse3 -4 kat artmış olmasının nedeni mafyavari bir çete gurubunun kendine gaz tekeli kurması.

9.Hükümetin yolsuzluğa karşı başlattığı reform programına karşı bir tepki var

Mesrur Barzani başkanlığında ki 9. Hükümet zor bir dönemde kuruldu. Hükümetin kurulmasını engellemek için içte ve dışta pek çok çalışma yürütüldü. Yine de belli bir ısrar ve çaba ile hükümet çalışmalarına başladığı gibi yolsuzluğa karşı bir reform programı oluşturdu ve rant kapılarını kapatmak için adımlar attı.  Bu duruma ilk tepki ise parlamento içinde gurubu bulunan siyasal partilerden geldi.

Mesela parlamentoda gurubu bulunan Yeni Nesil hareketi ( Nuveya Nu) gurubu yolsuzlukla mücadele yasa tasarısına karşı red oyu kullandı. Bunun üzerine 3 milletvekili istifa ederek. Nuveya Nu başkanı ve iş adamı Şahsuvar Abdulvahidin bu hükümete borçlu olduğunu ve kendi haksız kazançlarının üstünü örtmek için guruba ret oyu kullanma baskısı yaptığını açıkladı.

Şu anki Gaz krizi da aynı biçimde kendi bireysel çıkarlarını korumak için YNK içindeki bazı gurupların organize ettiği bir kriz. Krizin başını çekenler ise Güney Kürdistan’ın tanınmış simalarından Mahmut Sengavi ve Lahor Şex Cengi.

Organize işler takımı: Mahmut Sengavi ve Lahor Şex Cengi

Tüp gazı fiyatlarının fahiş düzeyde artması nedeni ile halk özellikle sosyal medyada rahatsızlığını dile getirince Kürdistan Bölgesel Hükümeti Sözcüsü Cotyar Adil açıklama yaparak olayların gelişimi hakkında halkı bilgilendirdi. Olaylar şöyle gelişmişti.

Daha önce gaz işlerini yapan şirketin işleri hem ihalesiz hem de usulüne uygun yapmadığı tespit ediliyor. Yeni reform yasasına göre de bu durum ele alınıyor ve yeni bir ihale yapılıyor. Sonuçta Sor Gaz adlı şirket ihaleyi alıyor.

Fakat daha önce bu işi yapan “Golden Cawgar” adlı şirket bu kez diğer şirkete gözdağı verip işi bıraktırmasını istiyor. Bu şirketin sahibi ise Şervan isimli Çemçemalli birine ait. Bu kişinin ise bir ortağı var. Ortak ise Kerkük olaylarından isimi herkesin duyduğu Lahor Şex Cengi’nin kardeşi Polat Şex Cengi. Polat Cengi %33’lük bir payla şirketin ortağı.  Polat Şex Cengi ise YNK’nin Özel Kuvvetler sorumlusu. Tüm sorun burada başlıyor.

Polat Şex Cengi ve YNK Anti- Terör güçleri mafya gibi hareket ediyor.

Polat Şex Cengi gaz ihalesini yeni alan “Sor Gaz’ın” sahibi Şex Bekir Seyit Gole adlı kişiyi arayıp kendi şirketinin de bu işe ortak olması gerektiğini söylüyor. Bekir Seyit bu teklifi red ettikten sonra da kapısına YNK Anti Terör biriminden bir gurup dayanarak şirket çalışanlarını kaçırarak işkence yapıyor.  Bundan sonra Hewler ve Duhok’a gaz gitmeyecek diyerek herkesi tehdit ediyorlar. Sadece bunula da yetinmeyip Gaz sevkiyatı yapan araçları da durduruyorlar.

Sitemizin yaptığı araştırmalar sonucu Polat Şex Cengi bu işten elde ettiği rantı YNK’nin Germiyan birimi sorumlusu Mahmut Sengavi ile paylaşıyor.

Mahmut Sengavi hem gaz gitmesini engelleyelim hem de Hewler ve Dohok’ta ki kitlemize sokak eylemleri yaptırıp yeni hükümeti zora düşürme planını yapıyor. Sosyal medyadan da bu işin öncülüğünü yapıyorlar.

 Yani hem gazı engelleyerek krize yol açıyorlar, hem de kuzu postuna girip halkın yanında görünme numarasını yapıyorlar.  Esasen Güney Kürdistan’da gaz sorunu yoktur. Başını Lahor Şex Cengi’nin çektiği bir siyasal mafyanın çıkardığı organize işler vardır.

Diğer Haberler