Türkiye, Suriye Rejimini artık hedefleyeceğini resmen duyurdu

Türkiye, Suriye Rejimini artık hedefleyeceğini resmen duyurdu

Dün gece idlib’de dört Türk askerinin öldürülmesi ile sonuçlanan çatışmalar sonrası gerginlik tırmanıyor. Bu sabah Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  rejimi hedefliyoruz açıklaması ve vurulan yerleri bildirmesi ardından. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’de bu gün bağlandığı Türk televizyonu CNN Türk’te “Rejim unsurları artık bölgede bizim için hedeftir” dedi.

Çelik’in açıklamaları şu şekilde:

İdlib’deki çatışmaların sürmesiyle ilgili görüşmeler sürüyordu. Rusya  tarafı oradaki terör hareketliliğinden bahsedip onlara müdahale edildiğini söylüyordu. Biz de tabii buradaki bilgilerimizi paylaşıyorduk. Koordinasyonun azami düzeyde olması gerektiğini hatırlatıyorduk. Ayrıca sayın Cumhurbaşkanımızla Putin arasında anlık istihbarat paylaşımına kadar tarafların kontrollü olması şeklinde bir yaklaşım vardı.

Şimdi açık bir şekilde rejim koordine edilmesine rağmen TSK unsurlarına kasten saldırdı. Bu tabii ki İdlib Muatabakatı’nın ihlali anlamına gelir. Açık bir ihlal anlamına geliyor. Karşılığında da TSK unsurlarımız da rejim unsurlarını hedef aldı ve imha etti.

Bu tabii Rusya’nın himayesindeki rejimin Rusya’nın altına imza attığı mutabakatın açık ihlal etti ve bunu dinlemediğini ifadesidir. Bu durum Rusya ve Türkiye arasında konuşulacaktır.

Bu saldırıya cevap verdik ve devamı da gelecektir. Mutabakatın ihlal edilmesi bölgedeki rejim hedeflerinin doğrudan hedef haline gelmesine neden olacaktır. Saldırı göç hareketini yeniden başlatacaktır.

Diğer Haberler