Erbil ile Bağdat nüfus ve pasaport konusunda anlaştı

Erbil ile Bağdat nüfus ve pasaport konusunda anlaştı

Kürdistan Bölgesi nüfus İşleri Müdürü Heriş Ehmed yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi ve Irak İçişleri Bakanlığı’nın 2005 yılında Kürdistan Bölgesine dönüş yapan vatandaşların kimlik problemlerini halletme konusunda anlaştıklarını belirtti.

 Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Heriş Ahmed, siyasi nedenlerden dolayı uzun yıllar komşu ülkelerde, özellikle İran’da mülteci olarak yaşamış ve durumların normalleşmesinden sonra yeniden ülkelerine dönüş yapmış vatandaşlarına Irak Hükümetlerinin rızası olmadığı için kimlik veremediklerini dile getirdi.

 Uzun bir dönemdir konuyla alakalı görüşmelerin sürdüğünü ve sonunda Kürdistan Bölgesi ile Irak İçişleri Bakanlığı tarafından bu problemin hallolmasına ilişkin uzlaşmaya varıldığını belirten Ahmed, yurttaşların bundan sonra Irak anayasasının 141’inci maddesi uyarınca kimlik ve pasaport sahibi olabileceklerini duyurdu.

Yapılan anlaşma ile elde edilen kazanımın çok değerli olduğunu belirten Heriş Ahmed, uzun dönemdir kimlik, pasaport ve ulusal kart sahibi olamayan vatandaşların bundan sonra kısa bir süre içerisinde bu haklarını elde edebileceklerini belirtti.

Diğer Haberler