Korona Salgını Yayılıyor

Korona Salgını Yayılıyor

Filipinler’de yeni tip coronavirüs nedeniyle Çin vatandaşı bir kişi hayatını kaybetti.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Filipinler Temsilcisi Rabindra Abeyasinghe, yaptığı açıklamada, geçen hafta başkent Manila’da öksürük ve boğaz ağrısından şikayetiyle doktora giden ve yapılan tetkiklerde yeni tip coronavirüs teşhisi konulan 44 yaşındaki bir Çin vatandaşının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Filipinler’deki coronavirüsten ölen kişinin, Çin’in dışında bu virüsten yaşamını yitiren ilk kişi olduğu bildirildi.

Çin’de yeni tip coronavirüs salgını nedeniyle can kaybı 304’e, hastalık tespit edilen kişi sayısı 14 bin 380’e yükseldi.

Bununla birlikte salgından etkilenme durumu şüpheli olanların sayısı 19 bin 544 olurken, enfekte vakalarla temasa geçtikleri gerekçesiyle müşahade altına alınanların sayısı 137 bin 594 kişiye ulaştı. Ayrıca bugüne kadar iyileşerek taburcu edilen kişilerin sayısı ise 328’e çıktı.

Çin anakarası dışında virüs tespit edilen kişi sayısı Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 14, Makau Özel İdari Bölgesi’nde 7’ye çıktı.

Çin dışında ise Japonya’da 20, Tayland’da 19, Singapur’da 16, Güney Kore’de 12, Avustralya’da 9, Malezya, ABD ve Almanya’da 8’er, Fransa ve Vietnam’da 6’şar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kanada’da 4’er, İngiltere, Rusya ve İtalya’da 2’şer, Nepal, Kamboçya, Sri Lanka, Hindistan, Filipinler, Finlandiya, İspanya, İsveç’te birer vaka görüldü.

Diğer Haberler