ABD ve BM’den Allavi’ye destek

ABD ve BM’den Allavi’ye destek

ABD ve Birleşmiş Milletler’den (BM), Irak’ta dün hükümeti kurmakla görevlendirilen Muhammed Tevfik Allavi’ye destek açıklaması geldi.

ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, “Yeni hükümetin göreve başlamasıyla birlikte, ülkenin durumunu iyileştirmek ve istikrarı sağlamak için çalışmaya hazırız” denildi.

Irak’ın bağımsız ve adil bir hükümete ihtiyacı olduğunun vurgulandığı açıklamada, yeni hükümetin halkın taleplerini yerine getirmesi gerektiğinin altı çizildi.

Açıklamada, Allavi’ye hükümeti kurma görevinin verilmesinin ciddi çabalar gerektirdiği kaydedildi.

BM’DEN REFORM ÇAĞRISI

Irak’ta yeni hükümeti kurma görevinin Muhammed Tevfik Allavi’ye verilmesi, BM tarafından da memnuniyetle karşılandı.

BM Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis-Plasschaert, yaptığı açıklamada, temel reformların gerçekleşmesi ve halkın meşru taleplerinin yerine getirilmesi için ivedilikle çalışılması çağrısında bulundu.

Açıklamada, “Hükümeti kurmayla görevlendirilen başbakan adayı, adaleti gerçekleştirmek, halkın taleplerini yerine getirmek, hesap verilebilirlik hedefiyle gerekli reformlarda ilerlemek ve parlamentonun onaylaması için süratle kabineyi oluşturmak gibi büyük bir görevle karşı karşıyadır” ifadeleri yer aldı.

“İleriye doğru gidilen yol henüz büyük zorluklarla çevrili” değerlendirmesinde bulunan Plasschaert, BM’nin daha barışçıl, adaletli ve kalkınmış bir Irak’ın inşası için ülke halkına ve hükümetine destek vermeyi sürdüreceğini kaydetti.

Diğer Haberler