TSK’dan İdlib’e askeri sevkiyat

TSK’dan İdlib’e askeri sevkiyat

 

 Suriye ordusunun Rusya’nın desteği ile ilerlediği İdlib’ de, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de askeri sevkiyat yapmaya başladığı bildirildi.

Geçtiğimiz gün Rusya’nın desteklediği Suriye ordusu İdlib’in en büyük ilçesi Maarat el Numan’ı mıhaliflerin elinden almış bu gelişme üzerine kentin güneyinden binlerce insan Türkiye’ye doğru göç etmeye başlamıştı.

Esad güçleri, son operasyonla birlikte Hama’nın kuzeyinde bulunan Morek bölgesindeki 9’nolu TSK gözlem noktasını ve İdlib güney kırsalındaki Surman bölgesinde bulunan 8’nolu gözlem noktası da kuşatmaya almıştı.

TSK iki yeni mevzi kurdu

Bugün öğleden sonra yaklaşık 15 askeri tıra yüklü obüs ve tank, geniş güvenlik önlemleri altında Kırıkhan ilçesinden geçerek sınır birliklerine doğru hareket etti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) TSK’nın İdlib’e bağlı Saraqeb kasabasının doğusundaki Kafr Amim köyünün girişine yeni bir mevzi kurduğunu duyurdu.

SOHR kaynakları yaklaşık tank ve lojistik malzeme taşıyan 20 araçlık bir konvoyun Abu Al-Duhur – Saraqeb Otoyolunden geçerek Kafr Amim kavşağına yerleştiğini aktardı.

Öte yandan Türk askerlerinin kasabanın güneyindeki Al Sawami’de de yeni bir askeri mevzi kurduğu bildirildi.

Bu iki nokta Şam ile Halep’I birbirine bağlayan uluslararası M5 karayolu üzerinde bulunuyor.

Ayrıca Türkiye destekli ÖSO birliklerinin de Efrin’denb İdlib ve Halep kırsalındaki bölgelere sevk edilmeye başlandığı belirtildi

kaynak: Rudaw

Diğer Haberler