İran’dan Esat Rojavaya operasyon yapacak iddiası

İran'dan Esat Rojavaya operasyon yapacak iddiası

İran dini lideri Ali Hamaney’in Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, destekledikleri Esat rejiminin İdlib’den sonra Rojava’ya operasyon yapacaklarını öne sürdü.

İran dini lideri Ali Hamaney’in Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, destekledikleri Esat rejiminin İdlib’i ele geçirdikten sonra Fırat’ın doğusuna yöneleceğini ileri sürdü.

Tahran’da bir basın toplantısında konuşan Velayeti, destekledikleri Esat rejiminin, müttefikleri ile birlikte İdlib’den sonra Rojava’ya dönük operasyon başlatacağını öne sürdü.

Diğer yandan, ABD’nin Irak’ta kalma şansının olmadığını ve bu ülkeyi terk etmek zorunda olduğunu ifade eden Velayeti, “ABD, Irak’ta yenilgiye uğradı. Irak parlamentosunun aldığı karar ve milyonlarca Iraklının katılımıyla yapılan yürüyüşlerin ardından ABD mutlaka Irak’tan çıkmalı. ABD, Irak’tan çıkarsa Suriye’den de çıkmak zorunda kalacak. Çünkü Irak toprakları, ABD için Suriye’de lojistik destek niteliğindedir. ABD buradan çıkmazsa, Suriye yönetimi, müttefikleri ile birlikte İdlib’den sonra Fırat’ın doğusuna yönelecek ve ABD’yi bu bölgeden çıkaracak. Fırat’ın doğusu, ABD ve Siyonist İsrail rejiminin düşündüğünden kısa sürede özgürleştirilecek” diye konuştu

Diğer Haberler