Başkan Barzani ve Mihail Bogdanov Erbil-Moskova ilişkilerini görüştü

Başkan Barzani ve Mihail Bogdanov Erbil-Moskova ilişkilerini görüştü

Başkent Erbil’de Başkan Mesud Barzani’yle bir araya gelen Mihail Bogdanov, Kürt ve Rus halklarının tarihsel ilişkilerinde Barzani ailesinin önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

Başkan Mesud Barzani, bir dizi temaslarda bulunmak üzere başkent Erbil’e gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ortadoğu ve Afrika Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Başkan Barzani’ye selamlarını ileten Bogdanov, Kürt ve Rusya halklarının tarihsel ilişkilerinde Barzani ailesinin önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

Bölgede huzur ve istikrarın sağlanmasında Kürdistan Bölgesi’nin önemli bir konum ve role sahip olduğunu belirten Mihail Bogdanov, Kürdistan Bölgesi’yle ilişkilerini geliştirmek istediklerini dile getirdi.

Başkan Barzani ise Rusya’yı bir dost olarak tanımlayarak, Devlet Başkanı Vladimir Putin, Bogdanov, Rusya hükümeti ve şirketlerine zor günlerde Kürdistan Bölgesi’ne yönelik olumlu tavırlarından dolayı teşekkür etti.

Kürt ve Rus halkları arasındaki tarihsel dostluğa vurgu yapan Başkan Barzani, ilişkilerin daha da derinleşmesi ve geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Başkan Barzani, Suriye’de Kürtlerin geleceğiyle ilgili endişelerini ve önerilerini de Bagdanov’la paylaştı.

Görüşmede ayrıca, bölgedeki son gelişmeler, terör tehdidi ve terör örgütü DAİŞ’le mücadeleyle ilgili değerlendirmeler yapıldı.

Diğer Haberler