Trump ‘Yüzyılın Planı’nı açıkladı

Trump'Yüzyılın Planı'nı açıkladı

Uzun zamandır tartışılan ‘Yüzyılın Anlaşması’ olarak bilinORtadoğu Barış Planı bu gün ABD Başkanı Trump tarafından açıklandı.  Açıklamada İsrail başbakanı Benjamin Netenyahu’da hazır bulundu.Satır başları ile açıklamada şunlar söylendi:

Kudüs özgür ve kurtarılmıştır, kapısı herkese açık.

Filistin halkı daha iyi bir geleceği hak ediyor. Netanyahu doğrudan müzakereyi kabul etti. Her iki tarafta barışı istiyor.

(Netanyahu’ya ) Bu cesur adımı atmanızdan dolayı size teşekkür ediyorum. İlk defa İsrail kavramsal bir haritaya izin verdi. Haritanın  ortak bir komisyon tarafından detayları ele alınacak.

Kudüs bölünmemiş bir şekilde İsrail’in olacak. İsrail devletinin güvenliği hiçbir şekilde tehlikeye girmeyecek. Bizim bu planımızla İsrail’in güvenliği sağlanmış olacak. Herkesin bildiği gibi ben ABD için çok şey yaptım.

Filistin başkentine de ABD büyükelçiliği kurulacak. Filistin’in toprakları iki katına çıkacak. 1 milyona yakın Filistinli için istihdam yaratılacak.

Herkes Mescid-i Aksa’yı ziyaret edecek. Yeni Filistin Devleti’ne büyük yatırım yapılacak.

Hamas’ı yasaklayacak yasalar çıkarılacak. 4 yıl boyunca Filistin-İsrail müzakere edebilecek. Kudüs özgür ve kurtarılmıştır, kapısı herkese açık.

Netanyahu: Barış İçin Gerçekçi Bir Yol

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Ortadoğu’da uzun bir yolculuğun öncesi su içeriz. Gerçekten sıra dışı bir yolculuk. Donald, bugün burada olmaktan onur duyuyorum, yaptığın her şey için teşekkürler. Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman’a buraya elçilerini görmek çok güzel, ne kadar önemli bir anda olduğumuzu gösteriyor. Bu tarihi bir gün, 14 Mayıs 1948’i hatırlıyoruz, o gün Başkan Truman İsrail devletini tanıyan ilk lider olmuştu.”

Netanyahu, “Siz de tarihimiz için önemli topraklardaki hakkımızı tanıyan ilk başkan oldunuz. Trump’ın planı kalıcı barış için gerçekçi bir yol” dedi.

 

Diğer Haberler