Irak’lı göstericilerden Muqteda Sadır’a sert eleştiri: Bize ihanet ettin

Irak’lı göstericilerden Muqteda Sadır’a sert eleştiri: Bize ihanet ettin

Iraklı gösterilerin eş güdüm komitesi 25 Ocak günü yaptığı yazılı açıklamada Sadr’ı kendilerine ihanet etmekle suçladı.

Irak’ta Ekim ayından beri devam eden ve 400’den fazla göstericinin öldüğü, binlerce göstericilinin yaralandığı olaylar hala devam ediyor. Şu ana kadar göstericileri destekleyen Şii lider Mukteda El Sadır 23 Ocak günü bir bildiri yayınlamış ve göstericilerden bazı taleplerde bulunmuştu. Sadır bildiride göstericilerin Amerikan askerleri Irak’tan çıkmayana kadar durdurulmasını ve herkesin ABD askerinin çıkması için çalışması gerektiğini belirtmişti. Sadır gösterilerin artık ABD’nin iran’a karşı savaşına destek vermek olduğunu belirtmişti.

Göstericilerin eş güdüm komitesi ise Sadr’ın bu açıklamasını “özgürlük isteyenlere ihanet” olarak değerlendirdi.  Göstericiler yaptıkları değerlendirmede Sadr’ın Şii mezhebi fetvası ile sokaklara inmediklerini ve sokaklardan da Sadr’ın fetvası veya Twitleri ile çekilmeyeceklerini belirttiler. Ayrıca Koordinasyon komitesi Sadr ve taraftarlarından göstericilerin iradesini kırmaya çalışmamalarını istedi.

Eş güdüm Komitesi açıklamada ayrıca Sadır’a dönük sert eleştirilerde de bulundu. Açıklamada Sadr’ın göstericilerin rüzgârında kendi çıkarlarını hesapladıklarını ve bunu sağlayınca da göstericileri yarı yolda bıraktıkları gibi, göstericileri suçladıklarını belirtildi.

Eş güdüm komitesi açıklamada Sadrın göstericileri siyasi bir ticaret ve pazarlık konusu yaptığını, buna izin vermeyeceklerini belittiler. Tüm istekleri yerine gelen kadar da sokaklardan çekilmeyeceklerini belirttiler.

Eşgüdüm komitesi açıklamada Mukteda El Sadr’ın göstericilere yaptığı ihanet karşılığında İran’dan Irak başbakanlığı için izin aldığını da belirtti.

Diğer Haberler