Hizbullah’tan Berhem Salih’e tehdit: Çocuklarımız seni Bağdat’tan atmak için çalışacak

Hizbullah’tan Berhem Salih’e tehdit: Çocuklarımız seni Bağdat’tan atmak için çalışacak

ABD’nin Kasım Süleymani’yi Bağdat’ta şehid etmesinin Irak siyasetinde yarattığı gerilim dinmiyor. Davos’ta ABD başkanı Trump ile görüşmesi beklenen Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih’e Haşdi Şabi’den uyarı geldi: “Şehitlerin kanını taşıyan bir eli sıkma”

İki liderin Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda bugün biraraya gelmesi beklenirken, Irak merkezli Ketaib Hizbullah (Hizbullah Tugayları) Salih’i Trump’la görüşmemeye çağırdı. Grubun güvenlik yetkililerinden Ebu Ali Askeri, Salih’in Trump’la görüşmesi halinde ‘Bağdat’ta iyi karşılanmayacağını’ söyledi.

Seni Bağdat’tan atarız
Twitter hesabından açıklama yapan Askeri, “Berhem Salih’in aptal Trump’la ve yanındaki ölüm timiyle biraraya gelmemesi gerektiğini vurguluyoruz. Eğer görüşme gerçekleşirse, bu çetenin döktüğü kanı görmezden gelerek halkın iradesini ihlal ettiği için Iraklılar ona sırt çevirecektir” açıklamasında bulundu. Ketaib Hizbullah yetkilisi, “O zaman [Salih’e], ‘Burada iyi karşılanmıyorsun ve hür çocuklarımız seni, onurlu ve kudretli Bağdat’tan atmak için çalışacak” diyerek uyardı.

Bağdat’ta Kabul Görmezsin
Yine Haşdi Şabi bünyesinde bulunan Nucaba Hareketi de Salih’e Trump’la görüşmeme çağrısında bulundu. Açıklamada, “Şehitlerin kanını taşıyan bir elin nasıl sıkılacağını bilmiyoruz. Bu zorlu koşullar altında, kardeşlerimizin katili ve ülkemizin egemenliğinin ihlal eden işgalci ile görüşmeyi kabul etmeyeceğiz. Umarız cumhurbaşkanı cesur, vatansever ve tarihi bir tavır alarak bu aptalla görüşmez” denildi. Nacaba Hareketi de, görüşmenin gerçekleşmesi halinde Salih’in ‘Bağdat’ta kabul görmeyeceğini’ savundu.

Diğer Haberler