Irak’ın yeni başbakanı bu isimlerden biri olacak

Irak'ın yeni başbakanı bu isimlerden biri olacak

Irak’ta ki siyasi taraflar Adil Abdulmehdi’ten boşalan koltuğa kimin oturacağı konusunda anlaşmazsa Cumhurbaşkanı bu üç isimden birini görevlendirecek.

Irak basınında geçen habere göre Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih’e hükümeti kurma görevi vermesi için üç isim önerildi. Irak basınında geçen habere göre 24 saat içinde bu üç isimden birinin görevlendirilmesi bekleniyor. Irak basını önerilen üç isim konusunda ise şu bilgileri verdi.

Önerilen isimler “ Ali Şükrü, Tofik Elawi ve Mustafa Kazım” olduğu idda edildi. Irak cumhurbaşkanının bu üç isimden birini hükümeti kurmak için görevlendirmesi bekleniyor. Bunlardan Ali Şükrü’nün bu görevi alma şansının daha yüksek olduğu belirtiliyor.

Daha önceki Başbakan Adil Abdulmehdi Irak’ta Eylül ayında başlayan gösterilerde halkın istifasını istemesi üzerine, istifa etmek zorunda kalmıştı. 30 Ekim 2019 tarihinde istifa mektubun parlamentoya sunan Abdulmehdi’nin istifasını 1 Aralık günü kabul etmişti. Hükümet kurma görevi ise hala her hangi bir kişiye verilmiş değil.

Diğer Haberler