Düşen Ukrayna uçağına İran füzesi mi isabet etti?

Düşen Ukrayna uçağına İran füzesi mi isabet etti?

İran’dan Ukrayna Kiev’e gitmek için havalanan Ukrayna Hava Yolları’na ait içerisinde mürettebatla birlikte 180 kişinin bulunduğu yolcu uçağı, kalkıştan kısa süre sonra düştü.  Uçaktan kurtulan olmadığı açıklandı.

İngiltere merkezli yayın yapan Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre; Ukrayna Hava Yolları’na ait uçak havalandıktan kısa bir süre  sonra  havada alev alarak düştüğünü yazdı.

Gazete, uçağın havalandıktan kısa bir süre sonra alev almasını, İran’ın Irak ve Kürdistan’daki ABD üslerine attığı füzelerden birinin uçağa isabet etmiş olabileceğini ileri sürdü.

Ölen 176 yolcu arasında 71 Kanada, 71 İran ve 15 Ukrayna vatandaşının bulunması da ayrıca ilgi çeken bir ayrıntı.

Ancak İran medyası Ukrayna uçağına füze isabet etmiş olma ihtimalini reddediyor ve uçağın tekniki bir arızadan ötürü motorunda patlama olasılığı üzerinde duruyor.

Ukrayna Havayollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı Tahran’daki İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı’ndaki kalkışından kısa bir süre sonra düştü.

Tahran İmam Humeyni Havalimanı Sözcüsü Ali Kaşani uçakta toplam 176 kişi olduğunu ifade etti. Öte yandan uçağın düşerken alev aldığı görüntülendi. Son gelen açıklamalara göre uçak motor kazası sebebiyle düştü.

Öte yandan İran dün gece saat 01:45 sularında Irak’ın Enbar kentindeki ABD’ye ait Ayn el Esad hava üssü ile çevresine 17 füze, Erbil’deki koaliyon güçleri merkezine ise 5 füze fırlatmıştı. Erbil’e fırlatılan füzelerin 4’ü hedefine ulaşmadan hava da patlamıştı.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif yaptığı açıklamada yapılan saldırının 3 Ocak’ta öldürülen Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani’nin intikamını almak için söz konusu saldırının gerçekleştirildiğini açıkladı.

Diğer Haberler