Netenyahu’dan  “Kasım Süleymani için konuşmayın” talimatı

Netenyahu’dan  “Kasım Süleymani için konuşmayın” talimatı

İsrail Ordusu, saldırı sonrası İran’dan misilleme beklentisiyle, alarm düzeyini artırdığını duyurdu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise hükümet yetkililerine saldırı hakkında konuşmama talimatı verdi.

İsrail gazetesi The Jerusalem Post’ta yer alan haberde, “Eğer İsrail’in operasyonda rolü olsaydı Mossad bunu hemen ilan ederdi. Operasyonda Mossad izlerinden ziyade ABD’nin yöntemi görülüyor” ifadeleri kullanıldı.

Olayın gerçekleşme ve yapılma biçimi de İsrail’den çok ABD’yi işaret ediyor. Russia Today gazetesinin geçtiği haberde de verilen Kasım Süleymaniyi takip ve vurma bilgileri de daha çok ABD’nin karar ve planı gibi görünüyor.

Russia Today’in haberine göre saldırıyla ilgili bilgiler şöyle;

– Süleymani’yi taşıyan uçak, Ecnihatuşşam (Şam Kanatları) Havayolları Şirketi’ne aitti. Irak resmi makamları bu uçakta üst düzey bir yetkilinin olduğu bilgisine sahip değildi.

– Uçağın iniş saati Perşembe akşamı 23.30’du. Ancak uçak bir saatlik gecikmeyle Bağdat’a ulaşabildi.

– Uçak Bağdat Uluslararası Havaalanı’nın 21 numaralı kapısında durdu. Süleymani havaalanındaki geçişi kullanmadı çünkü uçağın yanında kendisini iki araç beklemekteydi. Bu ikisinden birine binen Süleymani beraberindeki araç konvoyuyla birlikte havalimanının çıkış kapısına yöneldi ve bu esnada saldırı gerçekleştirildi.

Diğer Haberler