Kılıçdaroğlu; Libya’ya asker gönderme teskeresine hayır diyeceğiz

Kılıçdaroğlu; Libya'ya asker gönderme teskeresine hayır diyeceğiz

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Libya’ya asker gönderilmesini öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresine ilişkin, İhvana destek için gidiliyor, tezkereye hayır diyeceğiz dedi.

Milliyet gazetesinden Didem Özel Tümer’in sorularını yanıtlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Libya’ya asker gönderilmesini öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresi için “Türkiye savaşmak için değil, Libya’daki tarafları barıştırmak için orada olmalı. Libya halkının bölünmesine katkı vermek doğru değildir” dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında şunları söyledi: “Mısır tanklarını soktu Libya’ya ne olacak şimdi? Bizim askerlerimiz; Rusya, Mısır ve Libya güçleriyle çatışacaklar. Kendisini kefenle karşılayanlar vardı sonra paralı asker oldular. Onları Libya’ya göndersin. Kendi içinde çatışma yaşayan bir ülkede, siyaseten bir tarafı tutup karşı tarafı düşman ilan etmek, Libya halkının bölünmesine katkı vermek doğru değildir. Türkiye savaşmak için değil, Libya’daki tarafları barıştırmak için orada olmalı.”

Erdoğan’ın İhvancı politikalarına da değinin Kılıçdaroğlu “Erdoğan’ın ‘İdlibli kardeşlerimiz de gelecekler’ diye bir söylemi oldu. 3 milyon 600 bin kardeş yetmedi yeni bir kardeş ordusu daha gelecek. Götür sarayda besle bunları. Şimdi başımıza Libya çıktı. Libya’da ne işimiz var? Libya’ya İhvan kardeşliği için gidiliyor. Suriye’ye gidildiği gibi” dedi.

Selahattin Demirtaş vurgusu

Kendisine 2020 yılından beklentileri sorulması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Bence 2020’de Türkiye demokrasi konusunda çok önemli adımlar atacak. Türkiye beklediği huzura büyük ölçüde kavuşacak. Farklı düşünsek dahi demokrasiden yana olan partiler mutlaka bir araya geleceklerdir. Osman Kavala’nın da Selahattin Demirtaş’ın da bir yılbaşı gecesini hapiste geçirmesini doğru bulmuyoruz. 2020’de hukuksuzlukların tamamını gidereceğiz. Özlenen Türkiye’yi getireceğiz.” yorumunda bulundu.

Diğer Haberler