Amed’in seçilmiş Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı tahliye edilmedi

Amed’in seçilmiş Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı tahliye edilmedi

22 Ekim’de tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı’nın yargılanacağı davanın ilk duruşması bugün görüldü. Mızaklı tahliye edilmezken duruşma 10 Şubat’a ertelendi.

“Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 7 yıl 6 ay ile 15 yıl arasında değişen hapis istemiyle yargılanan Mızraklı’nın, duruşmaya tutuklu bulunduğu Kayseri Bünyan T2 Ceza İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılması bekleniyor. Mızraklı’nın dava dosyası, hakkında daha önce Diyarbakır 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde aynı iddia ile açılan davayla birleştirilmesi, seçim sürecinde katıldığı eylem ve etkinlikler ile itirafçı Hicran Berna Ayverdi’nin aleyhine verdiği ifadelerden oluşuyor.

Verdiği ifadesinde anestezist olduğunu ve Mızraklı’nın hekimlik yaptığı dönemde birlikte aynı hastanede çalıştıklarını ileri süren Ayverdi, bu dönemde Mızraklı’nın bir örgüt mensubunu tedavi ettiğini iddia etti. Ancak daha sonra ortaya çıkan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtlarında Ayverdi’nin belirttiği tarihlerde söz konusu hastanede çalışmadığı ortaya çıkmıştı.

Mızraklı’nın yargılandığı dava kapsamında yöneltilen suçlamalar arasında iştirakçileri arasında Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, iş örgütleri  ve Sarmaşık Yoksullukla Mücadele Derneği çalışmaları da bulunuyor.

Cezaevinden fotoğraf

Kayseri Bünyan T2 Ceza İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı, Mızraklı, tutuklu bulunduğu cezaevinden çektirdiği fotoğrafları Twitter hesabında paylaştı.  Mızraklı, fotoğrafları şu sözlerle paylaştı: “Yaşamak, inadına yaşamak, yaşatmak, ölüme ve öldürmeye inat yaşamak ve yaşatmak, inadına özgürlük ve inadına barış diyerek!”

Diğer Haberler