Berhem Salih’in görevden alınması için 150 parlamenter imza topladı

Berhem Salih’in görevden alınması için 150 parlamenter imza topladı

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih’in Anayasaya göre hareket etmediği iddası ile görevden alınması istendi.

Irak parlamantesuna yer alan Şii Fetih gurubu üyesi Uday Avade yüksek mahkemeye bir mektup yazarak Berhem Salih’in hükümet kurma görevini 15 gün içinde vermesi gerekirken bunu yapmadığını belirtti. Uday bu durumun suç olduğunu belirterek Anayasa Mahkemesini göreve çağırdı.

Avade’nin yazdığı mektup 150 parlamenter tarafından imzalanmış.

Irak anayasasına göre Berhem Salih’in 15 gün içinde hükümeti kurma görevini çoğunluk guruba vermesi gerekirdi. Fakat üzerinden üç gün geçmesine rağmen Berhem Salih görevi bir guruba teslim etmiş değil.

Uday Avade Saduqine gurubuna üye bir parlamenter. Yani şu an ırak sokaklarında eylem yapan halkı destekleyen bir gurubun üyesi.  İki gün önce Bağdat’ta eylem yapan gurupta Berhem Salih’in istifasını istemişti.

 Irak’lı göstericiler attıkları sloganlarda Berhem Salih’in görevden ayrılmasını talep ediyorlar.

Sosyal medyada geçtiğimiz bir kaç gün içerisinde paylaşıldığı anlaşılan bir videoda, yüzlerce Irak’lı göstericinin hepbir ağızdan ‘Helbusi ve Berhem sıra size geldi’ sloganları atarak, Irak Cumhurbaşkanı ve Parlamento Başkanı’nın da Başbakan Adil Ebdulmehdi gibi görevlerinden istifa etmelerini talep ediyor.

Irak medyasının Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih’in yasal süreç tamamlanana kadar hem Cumhurbaşkanlığı ve hemde Başbakanlık görevini sürdürmek istediği yönündeki haberlere sıkça yer verdiği bir dönemde böylesi bir videonun paylaşılması dikkat çekti.

Diğer Haberler